Предизвестената смърт на „дебелите” клиенти   Как да анализирате представянето на Вашия уеб сайт (Част 2)   Разходите за информационни технологии в световен мащаб ще се увеличат с 3 процента през 2012   Девет начина да направите KDE Activities по-полезни (Част 2)

Разходите за информационни технологии в световен мащаб ще се увеличат с 3 процента през 2012

През тази година се очаква да се похарчат 3.6 трилиона щатски долара за информационни технологии, с прогнози за още по-големи разходи през 2013 година.

Разходите за информационни технологии се забавят през 2012, според нов доклад от Gartner. И все пак има място за оптимизъм, тъй като изгледите за 2013 година са по-положителни като услугите в „облака” движат нещата напред.

От Gartner прогнозират, че през 2012 г. световните разходи за ИТ ще стигнат 3.6 трилиона щатски долара. Това са само 3 процента увеличение спрямо 2011 година, когато бяха похарчени 3.5 трилиона щатски долара. През 2011 година разходите в сектора с ИТ се увеличиха с 7.9 процента. Докато растежът с 3 процента за 2012 г. е поне наполовина по-нисък от растежа регистриран през 2011 година, стойностите на Gartner са всъщност преизчислени. По-рано тази година, Gartner прогнозираха растеж за 2012 г. от само 2.5 процента. Гледайки напред към 2013 г., от Gartner прогнозират малко по-добър растеж в рамките на 4.4. процента.

„Докато предизвикателствата пред икономическия растеж продължават да са налице — кризата в еврозоната, по-слабото възстановяване на американската икономика, забавянето в икономическия растеж на Китай — изгледът е поне стабилизиран,” казва в изявление Ричард Гордън, вицепрезидент проучвания в Gartner. „Има малка промяна или в бизнес увереността или в състоянието на потребителите през изминалото тримесечие, затова краткосрочната прогноза е за продължаваща предпазливост при разходите за ИТ”.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg