Предизвестената смърт на „дебелите” клиенти   Как да анализирате представянето на Вашия уеб сайт (Част 2)   Разходите за информационни технологии в световен мащаб ще се увеличат с 3 процента през 2012   Девет начина да направите KDE Activities по-полезни (Част 2)

Девет начина да направите KDE Activities по-полезни (Част 2)

Activities са определящата характеристика на серията рилийзи KDE 4. Мощни виртуални работни пространства, всяко от които може да съдържа свои собствени виртуални работни пространства, Activities за момента са най-лесният начин за увеличаване на наличното пространство на работния плот и за работа с насочен към програмата подход, вместо с такъв насочен към приложението.  В миналия брой Ви представихме първите три начина да направите Activities по-полезни, тук продължаваме с останалите начини.

4. Регулируем Activity по подразбиране

Когато влезете в KDE, работният плот отваря последния Activity, който сте използвали. Няма как да зададете Activity по подразбиране, защото не можете да влезете със същия работен плот, с който сте работили последно.

5. Специализиран набор от икони

Потребителите могат да добавят икона към даден Activity, за да го направят по-бързо разпознаваем. И въпреки това, никой досега не е разработил набор от икони, предназначен конкретно за Activities. Вместо това, вие трябва да работите със същия набор, който е налице и за работния плот, и да използвате собствената си изобретателност.

Например можете да използвате иконата за мениджъра на снимки digiKam за Activities наречени Graphics, или иконата за KPat за Activities наречени Games. Напълно вероятно е, обаче, да се наложи да разгледате десетки икони, за да откриете подходящата. Защо да нямате филтър от няколко десетки икони с общо предназначение, представляващи често срещани дейности?

6. Множествени директории на работния плот

Иконите на работния плот са едни от най-основните шаблони за Activities. Вероятно шаблонът е предназначен за онези, които искат да поддържат различни набори от икони за различни задачи.

Проблемът е, че самият KDE разпознава единствено папката Работен плот. Докато можете лесно да създадете отделна папка за иконите, използвани от конкретен Activity, всички икони ще имат добавено към тях разширението .desktop. Въпреки че разширението не пречи на целта, то е ненужно и дразнещо.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg