Office 2013: Какво не знаем все още   10 съвета и трика за по-добра продуктивност с Google Apps (Част 1)   10 начина, по които от Apple се оставят уязвими за сериозни проблеми   100-те „най-забавни” игри и приложения с отворен код (Част 1)

10 начина, по които от Apple се оставят уязвими за сериозни проблеми

С феноменалния успех на iPhone иiPad, Apple изглежда като да е на върха на света. И все пак компанията е изправена пред много предизвикателства. Трудно е да не се увлечеш по цялото въодушевление, което е обвило Apple. Все пак компанията продава най-популярните в световен мащаб мобилни устройства, продажбите на Mac се увеличават, а някои анализатори вярват, че акциите им биха могли да достигнат 1,000 щатски долара. От клиенти до изпълнителни директори, почти всеки смята, че Apple притежава всички необходими елементи, за да продължи успеха си и в бъдеще. Но не позволявайте на позитивността да се изпречи пред реалността. Apple може и да се представя изключително добре в съвременното технологично пространство, но съществуват много въпроси, пред които е изправена компанията, които могат да я лишат от шансовете й за бъдещи успехи. Някои от тези проблеми могат да не повлияят на компанията в продължение на години; други биха могли да я засегнат много скоро. Във всеки случай, може да се окаже, че Apple не е толкова сигурна компания, колкото биха искали да вярвате. Разгледайте следната информация, за да откриете начините, по които от Apple може да се окажат уязви към сериозни проблеми през идните години:

1. Прекалено големи очаквания към операторите В момента от Apple държат мобилните оператори точно там където искат. Компаниите се нуждаят от продуктите на Apple и заради това производителят на iPhone ги облага с масивни субсидии, за да се възползва от ситуацията. Но скорошни доклади сочат, че операторите не са особено доволни от Apple, и с времето, това може да се превърне в сериозен проблем за компанията. 2. iAd е непрекъсната грижа Когато от Apple пуснаха iAd, от компанията имаха големи очаквания да открият нов начин да превърнат в парични средства мобилното пространство. Но от тогава, AdMob на Google се справя изключително успешно по отношение на точно това пространство. Това са лоши новини за Apple – и проблем, с който ще се наложи да се занимаят. 3. Ултрабуци, някой? MacBook Air на Apple бе първият компютър, който доказа, че леките, ултра тънки компютри могат да бъдат успешни. Но след като от Intel и техните партньори се фокусираха върху фактора форма, MacBook Air ще трябва да се изправи пред няколко сериозни (и мощни) конкурента. Ще успее ли да се справи?

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg