Смарт телефоните на лятото: 12-те най-горещи модела   10 съвета и трика за по-добра продуктивност с Google Apps (Част 2)   Брилянтното придобиване на Perceptive Pixel от страна на Microsoft   100-те „най-забавни” игри и приложения с отворен код (Част 2)

Брилянтното придобиване на Perceptive Pixel от страна на Microsoft


Възможно е от Microsoft вече да са събрали арсенала, който им е нужен, за да надвият Apple в предстоящата битка за бъдещето на компютрите.

Тази седмица, Изпълнителния директор на Microsoft Стийв Балмър оповести, че софтуерният гигант ще придобие Perceptive Pixel, Inc. (PPI). Условията по сделката останаха тайна.

PPI са най-известни като компанията, която произвежда онези големи интерактивни дисплей екрани, които от CNN наричаха „Магическа стена” по време на президентската надпревара през 2008 година. CNN бе и инвеститор в частната компания, заедно с Intel и 3M.

Като част от сделката по придобиване, Microsoft също така „придоби” изследователят на мулти-тач и основателят на PPI, Джеф Хан, който взриви конференцията на TED през 2006 година със зашеметяващо демо на мулти тач интерфейс. (Обърнете внимание, че това демо се случва почти една година преди появата на първия iPhone на пазара.)

Базираната в Ню Йорк компания мести дизайнерите си към кампуса на Microsoft в Силициевата долина, докато самият Хан се присъединява към централата на Microsoft в Редмънд, Вашингтон.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg