Следващото поколение ИТ започва от вас   Как да увеличите продуктивността си в 3 лесни стъпки   100-те „най-забавни” игри и приложения с отворен код (Част 3)   Седем очаквания от потребителите на Linux

Следващото поколение ИТ започва от вас

Независимо каква е позицията ви в сектора на ИТ, от вас зависи или да помогнете на организацията да напредне, или да й попречите

„Аз съм анализатор поддръжка, а не мениджър. Какво общо има с мен всичко това за следващото поколение ИТ?”

Доста често се чуват тази или някоя друга версия на „Не ме занимавайте с голямата картина, със стратегически въпроси. Не мога да направя нищо”. Би било напълно валидно възражение, само че (1) можете да направите нещо по въпроса – например, да попречите на цялата програма — и (2) важна част от следващото поколение ИТ е вложена в повечето длъжности в сектора на ИТ.

Първо, малко успокоение: Всичко което четете и в което се говори затова, че ИТ трябва да касаят бизнеса, а не технологиите, е уморително противоречие. ИТ касаят бизнеса чрез технологиите.

Не се поддавайте на погрешното противоречие и си представете, че трябва да изберете едното или другото. Ако го направите, ще помогнете за провала на програмата. Следващото поколение ИТ е основно положено върху сътрудничеството между ИТ и всеки друг в бизнеса. Ако не ви интересува останалият бизнес, вие ще обработвате поръчки, а няма да осъществявате сътрудничество. Ако нямате технически идеи, няма да допринесете с нищо към разговора. Във всеки случай, вие помогнахте за провала на програмата.

Но ако се интересувате от бизнеса и как ИТ могат да бъдат част от успеха му, ще помогнете за напредъка на програмата.

Пример от работата No. 1: Следващото поколение поддръжка

Вие сте анализатор поддръжка? Това означава, че сте на предните линии на осъществяване на следващото поколение ИТ. Връзката между бизнеса и ИТ е фундаменталната основа за установяване на сътрудничество като основен начин за работа на ИТ с всеки в компанията.

Тъй като поддръжката има повече ежедневни контакти с всеки в компанията от всяка друга част от ИТ отдела, тя има диспропорционално влияние върху качеството на връзката между ИТ и бизнеса, точно на нивото лице в лице, там където има най-силно културно въздействие.

Ако хората на които помагате ви се доверяват, те ще имат много по-голям интерес да си сътрудничат с колегите ви. Вие сте помогнали. Ако не ви се доверяват и не ви приемат за някого, с когото могат да си сътрудничат неофициално винаги когато се налага да работите заедно, вие сте попречили на развитието на програмата.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg