10-те топ платформи за разработване на мобилни приложения   9 невъзвестени технологически иновации

  Частният „облак”: разбиване на 5 мита   100-те „най-забавни” игри и приложения с отворен код (Част 4)

Частният „облак”: разбиване на 5 мита

Не, разполагането на компютърни дейности в частния „облак” не е същото като виртуализацията.

За много организации пътят към частен „облак” изглежда доста предопределен. Веднъж след като инвестират във виртуализация и консолидирани сървъри, те смятат, че частните „облаци” са следващата логична стъпка.

И е така, на практика, но само защото сте постигнали ефективност чрез виртуализация не означава, че сте на една крачка от напълно функционални частни „облаци”. Всичко друго, но не и това.

Ето пет често срещани мита относно частните „облаци”, които ще трябва да разбиете преди да сте готови да се впуснете в това начинание:

1. Виртуализацията е еднозначна с частния „облак”.

Не, не е така. Виртуализацията спомага за трансформиране на остарялата инфраструктура в динамична, икономична и самообновяваща се. Това наистина е много, освен това ще се нуждаете и от още.

„Дълготраен мит относно частния „облак” е, че софтуерът за автоматизация може да трансформира традиционните процеси в информационните технологии и инфраструктура в „облак”. Ако единственото предизвикателство бе в осигуряването на виртуална машина, то би могло да се получи. Но е необходимо да се осигурят операционни системи, бази данни, софтуер за бекап, място за съхранение, мрежа и още много други неща”, заявява Кевин Браун, Изпълнителен директор на Coraid, платформата предоставяща пространство за съхранение на данни. Автоматизацията е успешна само след адресиране на основния проблем при комплексността в информационните технологии.

„Вместо да предоставят стандартни услуги, доставчиците на услуги в „облака” предопределят нивото и предлагането на услугите си. Тази дисциплина след това се филтрира в хардуера и софтуера”, заявява още Браун.

Като Изпълнителен директор на компанията, примерът който Браун посочва разбира се е фокусиран върху пространството за съхранение.

„Пространството за съхранение е стандартизирано да поддържа малък брой много специфични услуги, като основно пространство за съхранение, удвоено пространство за съхранение и високоскоростно пространство за съхранение. Това най-добре опростява осигуряването на системи и дейности когато е комбинирано със пространство за съхранение, което може да поддържа всеки свързан с една единствена платформа”.

Веднъж след като инфраструктурата е изключително добре стандартизирана, автоматизацията позволява на малки екипи за ИТ да управляват много големи масиви инфраструктура. Разбира се този вид стандартизация се разпростира независимо с какво започвате, като място за съхранение, към други приложения и услуги.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg