8 урока в областта на ИТ, научени от Летните олимпийски игри през 2012 г.   Използвате ли LinkedIn до пълния му потенциал?

  Google иска Chrome 21 да ви вижда   Коя система Linux ще доминира в бъдеще? (Част 1)

Използвате ли LinkedIn до пълния му потенциал?

Ако сте като мнозинството собственици на бизнес, вероятно притежавате профил в LinkedIn, пълен с контакти, както лични, така и професионални, които пазите в случай че някой ден се наложи да разчитате на опита им. Възможно е дори да сте посочили резюмето или бизнес информацията си в случай че някой търси услугите ви или проверява бизнеса ви. Но това което може би не осъзнавате, е, че LinkedIn може да е един от най-полезните инструменти в цифровия ви арсенал и е много повече от цифров Rolodex.

Освен че е страхотен начин да организирате мрежите и връзките си, LinkedIn осигурява платформа за комуникация с лидери и важни личности в индустрията. Той ви помага да изградите себе си и бизнеса си като разумен лидер в конкурентен пазар и действа като ресурс, чрез който да развивате идеите си, да решавате проблеми и в някои случаи да изказвате съболезнования.

За да ви помогнем да използвате по-ефективно LinkedIn, тук ви предлагаме няколко практически съвета от собственици на малък бизнес, които редовно използват платформата и посочваме как тя им е помогнала да разширят мрежите и бизнеса си.

Изпращайте имейли на вземащите решения. Елиът Москоу, Изпълнителен директор на Pricefalls, LLC, онлайн пазар, предлагащ дневни оферти, заявява, че свързването с хора вземащи решения през LinkedIn генерира по-високи нива на отговор отколкото само изпращането на имейл съобщения на сляпо до неясни адреси. Освен това пести значително време на вземащите решения, което те иначе ще трябва да прекарват в търсене на информация за контактите в интернет.

Създавайте лийдове чрез групи. LinkedIn има повече от милион различни групи, много от тях за специфична ниша и сегментирани по интереси, индустрия и местоположение. Независимо дали искате да се присъедините към маркетингова група в Централен Охайо или в група за гледане на домашни любимци в Калифорния, несъмнено има множество групи с активно участие, които можете да използвате, за да се сдобиете със знание и опит.

Майкъл Раанан, президент на Landmark Tax Group, професионална данъчна фирма, използва ежедневно LinkedIn, за да развива лийдове и препратки към компанията си. Той е член на 33 групи, в които участва активно, като отговаря на въпроси, споделя съдържание и участва в дискусии, свързани с опита му в бизнеса. „Това помага за развиване на връзки с други професионалисти (някои, които са собственици на бизнес) и за изграждане на доверие в мен и бизнеса ми”, казва още Раанан.

Открийте подкрепа в мрежите си. LinkedIn Groups е чудесно място за намиране на подкрепа от други собственици на бизнес, които имат подобни затруднения. Можете да споделяте проблеми и тревоги и да се учите от другите как са се справили в подобни ситуации. А понякога е просто приятно да откриете група, която разбира, дава ви възможност да излеете раздразнението си и ви предлага решения, когато това е възможно.

Подобни форуми освен това ви позволяват да споделяте решения с други собственици на малък бизнес, предлагайки съвети, трикове, които са ви помогнали да преодолеете препятствия по пътя си.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg