8 урока в областта на ИТ, научени от Летните олимпийски игри през 2012 г.   Използвате ли LinkedIn до пълния му потенциал?

  Google иска Chrome 21 да ви вижда   Коя система Linux ще доминира в бъдеще? (Част 1)

8 урока в областта на ИТ, научени от Летните олимпийски игри през 2012 г.

Летните олимпийски игри в Лондон тази година не бяха фокусирани само върху силата на атлетите. През тази година повече от всякога преди, огромно количество данни напускаха Олимпийския парк и се движеха по целия свят. Приложенията, инфраструктурата и техническото ноу-хау, които трябваше да осъществят всичко това предложиха ценни уроци за Директорите на отдел информационни технологии, когато решат да планират проекти в сферата на ИТ.

За Директорите Информационни технологии, голямото спортно събитие, което привлече повече от 1 милиард зрители на официалния му уеб сайт и двойно толкова зрители на сайта на NBC за Олимпийските игри, осигурява добър урок за това как да се управлява инфраструктура, да се предотвратяват неочаквани прекъсвания и да се запази безпроблемната дейност на компанията въпреки огромните скокове в мрежовия трафик.

Осемте урока в сферата на ИТ изброени долу, могат да ви помогнат да подобрите услугите в информационните ви центрове и да подобрите своевременния мониторинг на мрежите.

1. Бизнес разузнаването може да представи данните по нов начин

QlikTech разкри някои изненадващи факти по време на игрите, когато пусна приложение за бизнес разузнаване QuickView за 30 популярни атлета. Можете бързо да прегледате данните и да разберете защо Антъни Дейтън, Директор Информационни технологии на QlikTech, заявява, че това приложение за БР дори е помогнало на зрителите да предположат кой би могъл да спечели бронзов, сребърен или златен медал на игрите. Урокът е свързан с откриването на данни, които Директорът Информационни технологии може да не е виждал преди, използвайки бързи, визуални обобщения. Той заявява, че комбинирането на социални мрежи с бизнес разузнаване улавя мощта на тълпите да ускоряват решенията.

2. Дръжте под око мрежите по време на онлайн излъчване

Марк Ърбън, експерт мрежова сигурност в Blue Coat, компания, която произвежда приложения за мрежово кеширане, заявява, че един служител, наблюдаващ излъчване на игрите във висока резолюция може да консумира максимум 30 процента от една T1 линия, според собствените наблюдения на компанията. Ърбън още заявява, че има преки разходи за тази видео ситуация, повечето от тях свързани с управление на мрежата за живи и записани предавания. Тази година, казва още той, само преглежданията на YouTube канала се удвоиха до 53 милиона.

3. Социалните мрежи могат да повредят GPS услугите

По време на едно събитие в Лондон, феновете, които публикували туитове за състезание с колело попречили на мрежовите операции. Прекъсването означавало, че излъчването не можело да осигури GPS информация за скоростта и местоположението на състезателите. Брайън Джейкъбс, главен продуктов мениджър в Ipswitch Network Management, казва, че проблемът можело да бъде предотвратен с използването на софтуер за мрежово управление, който поставя определено ограничение върху дейността на определен уеб сайт (включително Twitter). За Директорите Информационни технологии, урокът лежи в осигуряването на резервен план за поддържане на мрежата в действие.

4. Тествайте уеб сайта си с „Облака”

Симулациите могат да помогнат за предотвратяване на бедствия. За официалния уеб сайт London2012.com, Лондонският организационен комитет (LOC) използвал SOASTA софтуер за тестване в облака, за да симулира до 1 милиард потребители, влизащи в сайта от всяка страна по света. Софтуерът CloudTest използва 17 сървъра, за да натовари един уеб сайт и за да провери дали ще издържи на интензивно ползване по време на определено събитие.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg