Windows 7 завинаги! Защо Windows 7 е следващият XP   Изчистете линковете на уеб сайта си с 10 стъпки   Коя система Linux ще доминира в бъдеще? (Част 2)   15 приложения за Linux, които трябва да имате (Част 1)

Изчистете линковете на уеб сайта си с 10 стъпки

Когато управлявате малък бизнес в 21 век, почти сигурно е, че имате и уеб страница. И като камионите, които доставят продуктите ви или инструментите, които ви помагат да създавате продукцията си, един уеб сайт се нуждае от поддръжка.

Нека разгледаме възстановяването на линкове. Това е ключова стъпка при промотиране на ценен трафик към онлайн света ви.

Линковете са съществена форма на интернет търговия. С какво се свързвате и какво се свърза с вас са основните компоненти, които ръководят присъствието ви в търсачките. Но ето нещо неизбежно: линковете се прекъсват.

От променяне дизайна на сайтовете до променяне на местоположението на сървърите и още една дузина други вариации по отношение на това как работят през времето уеб адресите, след известно време някои линкове просто вече не функционират. Често трябва да проверявате дали всичките ви URL вършат работата си.

Ето 10 стъпки, които да ви помогнат в това начинание.

Изчистване на изходящите линкове

1. Използвайте анализатор на линкове. Добрата новина е, че има полезни и безплатни инструменти, които да използвате, за да установите дали сайтът ви има прекъснати линкове. Започнете с Open Site Explorer. Въведете своето URL и оставете системата да свърши работата си.

2. Създайте таблица с линкове. Когато получите отчет за линковете на сайта ви, натиснете върху Top Pages и след това експортирайте резултатите като .csv файл. (Ще трябва да се регистрирате в Open Site Explorer, но е безплатно) Отворете .csv и сортирайте по HTTP Status. Всяка показана страница със статус 404 е с провалена връзка.

3. Поправете ръчно прекъснатата връзка. Ако сайтът ви не е огромен, направете списък на прекъснатите връзки и посетете въпросните URL, за да разберете какъв е новият и релевантен адрес. Ако сайтът просто го няма, махнете линка от ключовите думи в копието на сайта ви. Ако се е промени, добавете новия адрес.

4. Уточнете проблемните линкове. Ако не е ясно къде трябва да отвежда един линк, разгледайте изходящия сайт до основния текст. Име ли е или наименование? Търсете тези думи. В противен случай задайте по подразбиране стартовата страница.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg