4 стратегии за управление на младши IT професионалисти   Google добавят функции за корпоративни социални мрежи към Google+   Злощастни интервюта по време на обяд: 10 съвета как да избегнете грешките   15 приложения за Linux, които трябва да имате (Част 2)

Google добавят функции за корпоративни социални мрежи към Google+

От Google започнаха публично тестване на първоначален набор от функции за корпоративни социални мрежи (ESN) за Google+, добавяйки ключов компонент за сътрудничество за клиентите на Google Apps.

Google за първи път посочиха миналата година, че възнамеряват да пуснат корпоративна версия на Google+, и че вече се използва в рамките на компанията.

В сряда, компанията пусна в тестов вариант първите Google+ функции специално създадени за използване в работна среда, насочени към Google Apps, имейл в облака и пакет за сътрудничество в училищата, компаниите и правителствените агенции.

По време на този тестов период, организации, които са преминали към Google ще могат да използват бизнес функциите на Google+ безплатно до края на 2013 година, докато ние продължаваме да добавяме още функции и административен контрол, предназначени за организации”, написа в блог пост Клей Бавор, директор продуктов мениджмънт, Google Apps.

Google+ стартира като потребителска социална мрежа в средата на 2011 година, но създавайки версия за бизнеса, от Google се присъединяват към добиващата популярност тенденция за ESN. Доставчиците на ESN софтуер предлагащи функционалност като Facebook и Twitter, която е адаптирана за работното място, предлагат и профили на служителите, микроблогове, споделяне на документи, оценяване на съдържание, писане на блогове, групи за дискусии и онлайн общности.

ESN софтуерът се осигурява от специализирани производители като NewsGator, Jive Software и Socialtext, но по-големи доставчици като Cisco, Microsoft, IBM, Oracle, SAP и Salesforce.com добавят ESN модули и възможности към по-големите си пакети за сътрудничество и корпоративните си приложения.

Следователно, добиването на ESN компонент е съществено за Google Apps, тъй като до сега ESN се счита за важен елемент от пакетите за сътрудничество в корпорациите.

ESN функциите на Google+ са в частно тестване от клиенти като Kaplan и Banshee Wines, заявяват от компанията.

По-конкретно, първият набор от ESN функции в Google+ включва повече контрол на публикуваното съдържание. „Когато създавате пост, можете да го маркирате като ограничен. Ограничените постове са частни за вашата организация и никога не могат да бъдат повторно споделяни с някой извън нея”, пише той. Въпреки това, възможно е да се споделят постове с партньори извън домейна на организацията.

Google+ се сдобива с административен контрол за ИТ, за да позволи на екипите по ИТ да създават политики за използването и споделянето на съдържание.

Скоро ще се появят мобилна версия на ESN версията на Google+ и повече функции за администриране на ИТ.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg