Новата ера на персоналните компютри: 8 горещи хибрида между лаптоп и таблет   6 истини относно страхотните разработчици

  Защо блокирането на хора прави света по-добро място   iPhone 5: Слухове срещу изтекла информация за хардуера

Защо блокирането на хора прави света по-добро място

Колебаете ли се дали да блокирате хора в социалните мрежи? Ако е така, не бива. Блокирането е добро действие.

Блокирането на хора в социалните мрежи е красиво.

Блокирането в социални мрежи като FacebookGoogle+ и Twitter е акт на добродетелност и състрадание. Подкрепя свободната реч. Може да подобри живота ви, и да направи света по-добро място.

Трябва да блокирате хора без да се колебаете или да се чувствате виновни заради дълъг списък с причини.

Повечето хора схващат блокирането погрешно. Те го възприемат като антисоциално действие на агресия или чисто и просто цензура. Но е точно обратното.

Защо да блокирате?

Когато отидете в нощен клуб и някой се напие и започне да се държи като идиот, охраната ще изкара въпросния тип на улица. Това лошо поведение спрямо идиота ли е?

Когато един кандидат за президент изнася реч пред поддръжници, а един поддръжник на негов опонент започва да вика и сипе обиди, група хора ще го съпроводят до вратата. Това грубо държание ли е спрямо нападателя?

Когато жена, която никой не познава, се появи на парти без да е поканена и започне да говори на висок глас за религията си, домакинът ще я помоли да си тръгне. Това нетактично ли е спрямо евангелистката?

Отговорът на всички тези въпроси е не.

В реалния свят, никой не толерира хора, които чисто егоистично провалят разговори в социална среда. Причината, поради която обществото изхвърля унищожителите на разговори е, че позволявайки на един човек да разрушава нещата е нечестно спрямо много хора.

Блокирането в социалните мрежи е точно толкова важно колкото и отстраняването на провалящите диалога в реалния свят. Всъщност дори е по-важно. Причината е, че хората онлайн или са „анонимни” по някакъв начин (ако използват псевдоним или фалшив профил, не знаете кои са), или се чувстват „в безопасност” да провалят разговор, защото не присъстват физически.

Анонимността и физическата дистанция дават сили на някои хора да се държат онлайн по начин, по който иначе не биха се държали.

И когато един човек съвсем егоистично превземе един разговор, той може да го провали за десет човека, или сто, дори хиляда. Блокирайте един за сметка на мнозинството.

(Ето указания как да блокирате във FacebookGoogle+ и Twitter.)

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg