Новата ера на персоналните компютри: 8 горещи хибрида между лаптоп и таблет   6 истини относно страхотните разработчици

  Защо блокирането на хора прави света по-добро място   iPhone 5: Слухове срещу изтекла информация за хардуера

6 истини относно страхотните разработчици

Искате най-добрият, който можете да си позволите. Или? Всъщност, по-добра работа ви върши група разработчици със смесени умения, които се фокусират върху изпълнение на задачата

Голям, важен проект е стартирал – и внезапно се проваля. Ужасният код не може да се освободи от бъгове. Не съществуват тестове на отделните елементи, и всяка промяна изисква среща с близо 40 човека.

О, само ако имахте екип от 10 „неповторими” разработчици, които да работят върху този проект! Щеше да бъде направен за половината време с два пъти повече характеристики и наличност от девет до пет.

От друга страна, може би нямаше да е така. Един екип от старши разработчици често ще създава сложен дизайн и никакъв код, поради посочените по-долу причини.

Истина номер 1: Не можете да си позволите само старши разработчици

Много мениджъри имат нереалистична представа за пазара на труда в сектора за софтуерни разработчици. Просто наемете 10 изключително опитни разработчици да работят върху едно приложение и ето, успех! Същите тези мениджъри също по принцип вярват, че могат да наемат опитни разработчици за по-малко от изискванията на пазара; например, 100.000 щ.д. не са достатъчна сума за най-старшата позиция в повечето части на Америка. В най-добрия случай, ще можете да намерите един или двама опитни разработчици и осем или девет измамници.

Истина номер 2: Хората вършат най-качествена работа, когато главата им едва се подава над водата

Когато имате опитен разработчик, който пише JSP страници (чети: ASP, PHP, или каквото и да е), то този човек всъщност няма да върши реално добра работа колкото един не толкова опитен разработчик, който не е работил усилено по него поне 100 пъти преди това. Опитният разработчик, дори и този с добри намерения, ще се обади да се извини, че не може да отиде на работа след първите няколко седмици, защото му/й е твърде скучно. Младшият разработчик, на който е възложена същата работа, ще работи много по-усърдно.

Истина номер 3: Твърде много опитни разработчици развалят кода

Ако опитни разработчици работят върху код като този споменат малко по-рано, от скука, те биха измислили начин как изобщо да не използват JSP страници. Вместо това, биха измислили най-мощната и гъвкава система за темплейти, която никога не е била създавана с JSP.

Би имало дълги дискусии и срещи за архитектурата. Сравнително базов B2B уеб сайт би се превърнал в една от най-сложните архитектури създавани някога. Защо? Защото могат. Те със сигурност ще създадат напълно функционален програмен дизайн, защото това е техният шанс да покажат на приятелите си, че може да бъде направено.

В крайна сметка, ще останат без време и ще помолят „стажанти или нещо там” да довършат работата, тъй като няколко „малки неща” и „търсене на бъгове” все още трябва да се свършат. След време, шепа блестящи стажанти ще свършат повечето работа по проекта, докато разработчиците ще упражняват брилянтността си върху бялата дъска.

Струва ви се прекалено? Случвало се е при проект за милиони долари на корпоративен уеб сайт, който се подготвя в продължение на една година. В друг случай, по-сложен B2B проект за портал, в който участва малък екип от четири не толкова опитни човека – бе приключен за три месеца. Никой никога не сравни възвращаемостта на инвестицията между двата проекта.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg