Новата ера на персоналните компютри: 8 горещи хибрида между лаптоп и таблет   6 истини относно страхотните разработчици

  Защо блокирането на хора прави света по-добро място   iPhone 5: Слухове срещу изтекла информация за хардуера

Новата ера на персоналните компютри: 8 горещи хибрида между лаптоп и таблет

Добре дошли в ерата на хибридния персонален компютър

Терминът „пост ера на персоналния компютър” е създаден преди няколко години, когато технологичните визионери фантазираха за деня, в който потребителите ще могат да имат достъп до настолните си компютри, приложения и данни от едно единствено устройство, по всяко време и навсякъде. Това което се появи е ера на множественото устройство, в която потребителите се обръщат към различен хардуер – смарт телефони, таблети, лаптопи и настолни компютри – за различни нужди, създавайки ново равнище на сложност за администраторите, които се опитват да подсигурят и управляват множество устройства и платформи. Но сега производителите на хардуер пускат на пазара хибридни машини, които изпълняват двойна функция като таблети и лаптопи, позволявайки на крайния потребител лесно да преминава от тъчскрийн към клавиатура, като намалява броя на клиентитие, с които администраторите трябва да се справят.

Acer Iconia W510

Acer обяви своя Iconia W510, който разполага с 10.1-инча IPS тачскрийн при 1,280-на-800-пиксела резолюция, на Computex през тази седмица. Устройството ще е снабдено с разграничима  клавиатура – подобно на настоящия W500 – която ще удвоява като разширена батерия, подобно на начина, по който функционира докинг станцията на серията Asus Transformer. Acer предлага три варианта в W510, което позволява на потребителите да „докосват, пишат и гледат” и от компанията заявяват, че удълженият живот на батерията трябва да стигне 18 часа с използването на Windows 8.

Asus Taichi и Transformer

Asus пусна няколко хибридни машини миналата седмица: Taichi и Transformer Book. На пръв поглед, Taichi може да изглежда като стандартен Ultrabook с пълен размер QWERTY клавиатура с подсветка и мишка. Въпреки това, системата има двустранен дисплей; когато капакът е затворен, той става мултитач таблет с поддръжка за писалка. И двата екрана действат независимо и едновременно, и могат да се споделят между двама потребители. Системата е екипирана с трето поколение процесори Intel, SSD пространство, двубандов 802.11n Wi-Fi. Същевременно, Transformer Book е изцяло Intel Core i7 ultrabook, който незабавно превключва в режим таблет, когато откриете дисплея. Снабден е със SSD или стандартен хард драйв, както и SonicMaster технология за по-добро качество на аудиото.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg