Защо Вашият бизнес се нуждае от вътрешен блог   Голям брой от малкия бизнес губи битката с технологиите   Пет причини да преминете към Windows 8   Как да поддържате офиса си организиран

Голям брой от малкия бизнес губи битката с технологиите

Твърде малък брой от малкия бизнес се възползват от предимствата на технологията, според нов доклад.

Нюйоркският Center for an Urban Future прекарали последните пет месеца в проучвания и интервюта за доклада, наречен „Smarter Small Business.“ Проучването освен това включва изследване на повече от 230 собственици на малък бизнес отвъд петте окръга на града.

Малко над 90 процента от бизнеса в Ню Йорк притежава по-малко от 20 служители, по-висок процент от всички с изключение на един от 363-те метро региона в САЩ. Едва две трети от тях имат уеб сайт или използват социалните медии, за да рекламират бизнеса си.

Дупки между поколенията

Колкото по-възрастен е собственикът на бизнеса, толкова по-малко вероятно е той или тя да използва интернет, според доклада. Младите предприемачи са по-склонни да използват технологиите, разбира се, защото са израснали с интернет и са много добре запознати със социалните медии – повечето от тях ги използват в ежедневието си. Собствениците на  бизнес с по-високи доходи освен това са по-склонни от тези с ниски доходи (които докладът съобщава като тези с доходи по-ниски от 55,000 долара) да имат уеб сайт: 81 процента срещи 59 процента.

Фирмите за услуги и продажби в кварталите, особено тези притежавани от нюйоркчани с ниски или средни доходи и тези извън централните бизнес региони на града, били най-малко вероятни да се възползват ефективно от технологиите —докладът изчислява, че по-малко от 20 процента от тях го праавили.

Докладът твърди: „Това е не само пропусната възможност за безброй собственици на малък бизнес в петте квартала. Това е заплаха за Ню Йорк във време, когато малкият бизнес става още по-важен за икономическото бъдеще на града”.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg