Представяне на уеб браузър: Кое Windows приложение е наистина най-доброто?   Ползи от частния облак пред обществения облак (Част 1)

  10 съвета за управление на времето за професионалисти по ИТ (Част1)   7 съвета, чрез които да печелите всякакви преговори

Представяне на уеб браузър: Кое Windows приложение е наистина най-доброто?

Вероятно уеб браузърът ви е най-използваното приложение в компютъра ви. Проверявате имейла си през него, използвате го да пишете, сътрудничите си с колеги, използвате го, за да гледате видео клипове с котки. С толкова много неща, вие се нуждаете от браузър, който работи добре. Но кой е най-добрият? Представяме трите основни браузъра за Windows — Google Chrome, Microsoft Internet Explorer и Mozilla Firefox — чрез тяхната скорост на развитие и коронясаме цялостен победител.

Лекота на употреба

Настоящите браузъри продължават тенденцията колкото по-малко, толкова по-добре, която започна с въвеждането през 2008 година на Google Chrome, използвайки тънки тулбарове и минималистичен дизайн, така че съдържанието на страницата да заема централно място.

Internet Explorer 9: В IE 9, Microsoft избра хиперминимиалистичен подход с изключително тесен тулбар и няколко контролни опции на екрана. По подразбиране, IE 9 показва лентата с адреса и табове на същия ред, което може да прави нещата малко по-леки стегнати, особено ако често имате няколко таба отворени едновременно (можете да изберете да покажете лентата с таба в отделен ред). На далечния десен ъгъл на тулбара лежат три бутона, които ви отвеждат към началната страница на браузъра ви, показват любимите ви отметки или ви помагат да сменяте между различни настройки.

Нещо хубаво в IE 9 е ненатрапващият му метод на предоставяне на уведомления: Вместо да изскача прозорец, който да прекрати работата ви, той показва съобщението в лента в долната част на прозореца на браузъра, където можете да му обърнете внимание, когато сте готови. Освен това IE 9 ви показва прогрес на сваляне чрез икона за задачи, която се изпълва в зелено, докато сваляте файлове.

Chrome 21: Google се придържа към основния изглед и усещане на Chrome от пускането на браузъра през 2008 година. Той няма лента, и по подразбиране показва само бутони назад, напред и зареди отново, както и комбинирана лента за търсене/ въвеждане на адрес и бутон далеч в дясно, който отваря меню с инструменти. Началният екран ви помага да достигнете до най-посещаваните от вас страници, както и всички уеб приложения, които сте добавили чрез Chrome Web Store. Когато сваляте файл, той се появява в сива лента, която остава в долната част на прозореца.

Натиснете оранжевия бутон в горния десен ъгъл на всеки браузър на Firefox, за да получите достъп до най-често използваните команди.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg