Ползи от частния облак пред обществения облак (Част 2)

  4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 1)   10 съвета за управление на времето за професионалисти по ИТ (Част 2)   10 горещи ИТ умения за 2013 г. (Част 1)

4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 1)

Сигурността вече не касае само една машина. Повечето хора днес използват две или повече устройства – например, можете да използвате настолен компютър, таблет и смарт телефон. И е възможно, ако не вероятно, да използвате две или повече операционни системи, като Windows, OS X, Android, iOS или Windows Phone.

Независмо от това какво устройство използвате, можете да сте сигурни в едно нещо: Лошите са там и ви чакат. Има много вируси, които са насрочени срещу почти всяка операционна система. Това означава, че вие – и семейството ви – се нуждаете от защита за много устройства.

McAfee All Access

Защитени ОС: Windows, OS X, Android, BlackBerry, Symbian

Брой защитени устройства: Няма ограничения за един потребител

McAfee All Access предлага най-голям набор от инструменти за сигурност в тази категория. С един абонамент вие получавате софтуер за защита за неограничен брой компютри с Windows, Macs, смарт телефони с Android и таблети, както и за смарт телефони с BlackBerry и Symbian. Тъй като покрива повече мобилни операционни системи от конкурентите си, логично е да изберете него, ако използвате няколко вида смарт телефона – освен ако не е iPhone.

Защита за Windows

Приложението за Android McAfee предлага сканиране за вируси; можете също да локализирате изгубено или откраднато устройство и да го заключите, като изтриете цялата му информация от всеки уеб браузър.

На настолни компютри, McAfee ви осигурява защита срещу вируси, защитна стена и софтер срещу спам, уеб сигурност, родителски контрол, инструмент за почистване на системата, онлайн бекап, „дигитален сейф”, който защитава файлове, които не искате да биват виждани от никой друг, дефрагментатор на дискове … и да, още много други. Всичко е представено в спретнат, компактен интерфейс, който ви позволява да виждате с един поглед какви инструменти използвате в момента и да включите или изключите някой от тях. McAfee Total Protection освен това ви позволява да настроите начина, по който тези инструменти функционират.

Един от по-интригуващите инструменти на All Access е така наречения Home Network Defense, който изрежда всяко устройство, свързано с мрежата ви и осигурява данни за всяко едно от тях. Ако откриете устройство, което не разпознавате, можете да използвате Home Network Defense, за да ги блокирате от мрежата. Освен това, всеки път когато ново устройство се свърже с мрежата ви, вие получавате предупреждение. Можете след това да проучите това предупреждение и можете да го блокирате.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg