Ползи от частния облак пред обществения облак (Част 2)

  4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 1)   10 съвета за управление на времето за професионалисти по ИТ (Част 2)   10 горещи ИТ умения за 2013 г. (Част 1)

10 горещи ИТ умения за 2013 г. (Част 1)

Броят на компаниите, които планират да наемат професионалисти в областта на технологиите продължава да нараства, според 33% от 334 изпълнителни директори в областта на ИТ. Прогнозите предвиждат, че те възнамеряват да увеличат служителите си през следващите 12 месеца.

Това е третата поредна година, в която процентите на планиращите да наемат се е увеличил – над 29% миналата година, 23% през 2010 и 20% през 2009. Разбира се лидерите в ИТ не наемат на случаен принцип специалисти. Те търсят специфични умения в отговор на бизнес нуждите днес. Ето 10-те най-добри умения за 2013 година.

Програмиране и разработване на приложения

60% планират да търсят служители с това умение през следващите 12 месеца.

Компаниите отлагат проекти по време на рецесията, но сега се опитват да наваксат и търсят служители, за да могат да успеят, според Рийд.

„Технологиите и софтуерът са страхотен начин за компаниите да подобрят продуктивността си, да намалят разходите и да създадат по-добро присъствие в мрежата”, заявява той, добавяйки, че компаниите ще трябва да наемат хора, за да създадат нови и по-добри технологии, за да направят тези неща.

Това е случаят при базираната в Сан Франциско Wells Fargo, заявява Джейсън Грифин, вицепрезидент и мениджър придобиване на технологичен талант. „Нашите най-големи нужди са в областта на програмирането и разработването на приложения”, заявява той. „Ние просто търсим повече, за да отговорим на бизнес нуждите. Бизнес отделите инвестират в нови продукти, те търсят начини да осигурят продукти и услуги, за да отговорят на нуждите на клиентите”.

Грифин, като други, заявява, че конкретно търси хора с опит в сферата на Java, J2EE и .Net.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg