Ползи от частния облак пред обществения облак (Част 2)

  4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 1)   10 съвета за управление на времето за професионалисти по ИТ (Част 2)   10 горещи ИТ умения за 2013 г. (Част 1)

Ползи от частния облак пред обществения облак (Част 2)

Какви са предимствата на обществения облак?

Общественият облак носи в себе си определена доза риск, въпреки това тази възможност има своите предимства.

Намалено разчитане на вътрешните отдели по ИТ – Общественият облак се управлява от компания доставчик. Това не се прави изцяло без никакво наблюдение от вътрешните екипи, но значително се намаляват изискванията за управление и поддръжка.

И тъй като човешките ресурси на отделите по ИТ са напълно натоварени, възможността да прехвърлиш тази отговорност е добре дошла за мениджмънта, ако не и за целия екип. Има някои служители, които все пак биха предпочели да управляват своята инфраструктура.

Цена – Когато се направят сравнения между разходите за закупуване на оборудване, софтуер и екип, цената която предлагат доставчиците на обществен облак често (но не винаги) води до значително намалени разходи за една организация.

Използвайки примера ни за тестване и разработване, ако един клиент се нуждае само от инсталиране на специфична операционна система, за да направи тест, при модела на обществения облак, това може да се направи за минути. От друга страна, може да се наложи назначаване на екип, който да осигурява и изпълнява хардуер, да инсталира и след това да извършва тестове. И ако тази инсталация повече не е необходима, това ново оборудване може да се окаже малко по-скъп вариант.

Мащабиране – Предлаганите от доставчика решения могат да се надграждат или смаляват, за да приемат промените в изискванията и в корпоративната среда. В това отношение вие плащате единствено за услугата, която е реално нужна във всеки един момент.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg