4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 2)   Пазете уеб сайта си далече от списъка с непослушните на Google   10 горещи ИТ умения за 2013 година (Част 2)   5 сериозни бизнес алтернативи на Dropbox

10 горещи ИТ умения за 2013 година (Част 2)

Сигурност

27% планират да наемат служители с такива умения през следващите 12 месеца.

Сигурността от доста време е сериозна грижа за ръководителите на отделите за ИТ, и търсенето на специалисти в областта на сигурността се увеличава, тъй като задачата за опазването на системите и информацията става все по-сложна.

Да разгледаме случая на базираната в Холандия Royal Philips Electronics, чиято главна квартира в САЩ се намира в Андовър, Масачузетц.

Синтия Буркхард, вицепрезидент намиране на таланти, заявява, че компанията изгражда отдела си по сигурността в областта на ИТ на международно ниво. Те наели главен директор за информационната сигурност, който е базиран в Холандия, и добавят още четири висши позиции в областта на сигурността – две от които ще бъдат базирани в САЩ. Тя заявява, че компанията очаква да продължи да изгражда екип по сигурността в ИТ отгоре надолу.

Буркхард заявява, че от Royal Philips искат опитни професионалисти в областта на сигурността в ИТ, които имат бизнес опит в допълнение към опита им в разполагане на защитни стени, инструменти за разпознаване на заплахи, криптираща технология и други системи за сигурност.

Бизнес разузнаване/Анализи

26% планират да наемат служители с подобни умения през следващите 12 месеца.

Големите обеми информация са един от основните приоритети за много компании, но сдобиването с точните хора за анализиране на цялата информация е предизвикателство, заявява Джери Луфтман, управляващ директор в Global Institute for IT Management и лидер в Обществото за информационен мениджмънт.

Най-добрите кандидати имат технологично ноу-хау, бизнес познания и стабилен опит в областта на статистиката и математиката – необичайна комбинация от умения, заявява Луфтман. Всъщност някои компании наемат статистици и ги обучават на технологии и бизнес.

Джо Фулър, Главен изпълнителен директор на Dominion Enterprises, маркетингова компания в Норфолк, Вирджиния, казва, че очаква в бъдеще да се наемат изследователи и анализатори на данни, но признава, че това ще бъде предизвикателство.

„Пропускаме човека, който мисли извън стандартните граници, който разбира връзката между това поведение сега и това поведение на по-късен етап”, казва още Фулър. „Не знам кого да търся там, затова мисля, че ще бъде екип. Не мога да си представя да открия всичко това в един човек”.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg