4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 2)   Пазете уеб сайта си далече от списъка с непослушните на Google   10 горещи ИТ умения за 2013 година (Част 2)   5 сериозни бизнес алтернативи на Dropbox

5 сериозни бизнес алтернативи на Dropbox

Думата „нарушение” може да накара някои хора да настръхнат. Когато иде реч за съхранение на данни в облака, е още по-тревожно. Преди няколко седмици от Dropbox обявиха, че паролите на хиляди потребители са били откраднати, което доведе до решението от страна на някои бизнес ръководители да наредят на служителите си да спрат да използват услугата.

Но реалността в правенето на бизнес в доминиран от мобилни устройства и услуги свят е, че потребителите ще открият начин да синхронизират файловете си. Тези страхотни възможности за съхранение в облака на ниво бизнес предлагат администраторска конзола, стандартно криптиране на файловете и спокойствие.

(За повечето, които искат да останат с Dropbox, вземете под внимание версията насочена предимно към бизнес потребители Dropbox for Teams, която разполага с администраторска конзола. Освен това забележете, че Dropbox вече добавиха двуфакторна проверка)

Syncplicity

Наскоро придобити от EMCSyncplicity предлага същите функции за синхронизиране и споделяне като Dropbox с очевидна насоченост към бизнеса. Например, администраторите могат да контролират кои устройства могат да имат достъп до облака в или извън компанията. Политиките за запазване на данни могат да помогнат на администраторите да открият и отстранят документи, които нарушават политиките за защита на данните.

В допълнение на съществуващите мерки за защита на данни в големи корпорации, които позволяват на администратора да изтрие данните на свързан лаптоп, Syncplicity освен това предлага начин за изтриване на потребителски профил от компютри и мобилни устройства. Услугата използва проверени криптиращи технологии като SOC 1 и стандарти като DoD 5220.22 на Министерството на отбраната на САЩ . Най-накрая, администраторската конзола е по-стабилна от други; профилите могат да бъдат предварително конфигурирани за достъп до специфични файлове и папки за групи от служители.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg