4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 2)   Пазете уеб сайта си далече от списъка с непослушните на Google   10 горещи ИТ умения за 2013 година (Част 2)   5 сериозни бизнес алтернативи на Dropbox

4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 2)

Norton One

Защитени операционни системи: Windows, OS X, Android

Брой защитени устройства: До пет устройства за каквато и да е комбинация от системи Windows, OS X и Android

Norton One предлага няколко избора в зависимост от това какво желаете да защитите. Ако използвате персонален компютър с Windows, вие можете да изберете дали искате да инсталирате Norton 360 (който предлага пълен набор от софтуер за защита и системни инструменти) или Norton Internet Security 2012 (който е преди всичко същият продукт като Norton 360 с изключение на това, че не предлага способностите му за бекап и възстановяване и настройване). Компютрите на Apple получават Norton Internet Security за Mac, а устройствата с Android (както таблети, така и телефони) получават Norton Mobile Security. Във всеки случай получавате и 25GB онлайн пространство за съхранение.

Уеб интерфейс

Работният панел на Norton не може да се приеме за важно допълнение към пакета за сигурност. Като интерфейса на McAfee, вие можете единствено да го използвате за инсталиране и изтриване на софтуер, както и за проверяване на инсталирания софтуер на различните ви устройства. Поради това, при тестовете установихме, че го използваме основно за инсталации.

Защита за Windows

Тези от вас, които все още не са запознати с базираният на Windows пакет Norton 360 на Symantec ще установят, че това е чудесен пакет за сигурност, който включва екстри за подобряване на представянето на системата и за създаване на бекап на файлове. Ще намерите всички стандартни инструменти за сигурност, включително антивирус, анти спам и предпазна стена; предлага се и защита на идентичността, която включва защита срещу фишинг, блокиране на вредни сайтове и управление на паролите. Малко вероятно е да трябва да промените някои от настройките по подразбиране, но ако все пак имате подобно желание, зоната Settings ви позволява да ги регулирате според предпочитанията си.

Norton 360 включва също солиден набор от инструменти за подобряване на представянето на компютъра, като дисков оптимизатор и почистване на файлове. Особено полезен е Startup Manager, който осигурява подробна информация за всяко приложение и ви помага да решите кое да се включва (и кое не) при стартиране, за да можете да ускорите зареждането и да подобрите цялостното представяне. Освен това можете да зададете забавяне на приложения от стартиране до определен момент след стартиране на системата. Включва и Родителски контрол.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg