PogoPlug Biz : Споделяне на файлове и достъп от разстояние   Топ 10 на най-често използваните мрежови термини   Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?
(част 1)
  Как да продължим развитието си като ИТ Мениджър

Как да продължим развитието си като ИТ Мениджър

Въпреки променящата се роля на главния информационен служител, едно нещо остава еднакво: от главния информационен служител се очаква да бъде краля (или кралицата) на технологичните познания. Просто няма да бъде достатъчно да игнорирате новите технологии или да се бавите в обмисляне на това дали да приемете една нова технология или не. Способността да изберете една технология пред друга и да постигнете задоволителни резултати е директният път към повишението.

Един от най-сигурните начини да разберете какви технологии предстоят да излязат на пазара е да следите сайтовете на разработчиците.  Предлагаме ви няколко начина, с помощта на  които можете да започнете своето търсене:

1.      Направете проучване на достъпната ви техническа литература.

2.      Социалните мрежи също са добър източник на новости. “Twitter списъците са също много полезни. Може да видите дали някоя компания е предприела нещо ново или е пуснала на пазара нов продукт. Проверете всичко това, както и конкурентните компании.

3.      Търсачките като Google също могат да предоставят бързи резултати. Ако научите имената на две или три водещи фигури в дадена област, потърсете имената им в Google и вижте кои са другите водещи фигури в областта. Понякога може да откриете дори по-добра технология или компания.

4.      Истинските приятели са също безценен източник на информация. Поддържането на връзка с хора, които са експерти в област, в която вие не сте е много полезно. Когато се сблъскате с нещо, което не е във вашата област е винаги хубаво да има човек, от когото да поискате съвет.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg