Настолен Linux: Разнообразието е новата реалност   4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 3)   Подгответе бизнеса си за цифрово бедствие (Част 1)   Социалният смарт часовник: Преждевременна идея

Подгответе бизнеса си за цифрово бедствие (Част 1)

Не е нужно да търсите много, за да откриете истории за евентуално технологично бедствие. Вирусът Gauss проникна в много персонални компютри в Близкия изток, където можеше да прихване онлайн банкови авторизации. За телефоните на Apple, iPhone, бе оповестено, че са уязвими спрямо злонамерени текстови съобщения. Пороите почти унищожиха производствените мощности за хард драйвове на Western Digital в Тайланд.

Писателят Мат Хонан видя края на цифровия си живот след като хакер използва няколко телефонни обаждания, за да поръча дистанционно изтриване на неговия MacBook Air. Хонан казва, че е изгубил повече от година работа под формата на снимки – снимки, на които не е имал бекап.

Тези инциденти – и до известна степен, всичко, което се обърква в технологичната ви вселена – имат едно общо нещо, но с внимателно планиране, жертвите биха могли много по-лесно да преодолеят ефекта от съответното бедствие.

Разбира се, да преживеете наводнения, които помитат производствените мощности е по-лош вариант от това да изгубите снимките на бебето ви, но планирането на бедствия е важно за индивидите и бизнеса с всякакви форми и размери. Единствената варираща стойност е сложността на нужното планиране. За малкия бизнес е важно да се подготвя за бедствия, които няма да го сринат, ако се случи катастрофа. Ето как можете да започнете.

Бекап

Можете значително да намалите лошите ефекти от повечето технологични проблеми, като вземете една изключително проста и лесна предпазна мярка: правете бекап на данните си.

Несъмнено и преди сте чували този съвет, но дори потребители, които са имали такъв проблем, често смята, че е трудно да започнат, страхувайки се, че зададения бекап е бавен или твърде сложен за настройване.

Това не е истина. Множество решения и системи опростиха задачата за бекап, независимо дали става дума за един или за много компютри. Ето някои стратегии, с които можете да започнете.

Локален USB бекап

Това е най-лесният начин за осъществяване на бекап, но е подходящ за хора само с един до два компютъра. Вкарайте вискокапацитивен USB хард драйв в компютъра и задайте програма за бекап. Windows 7 има такава включена—Windows 8 ще добави възможности за File History – а съществуват и много други възможности онлайн. Ако зададете автоматичен бекап, толкова по-добре.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg