Настолен Linux: Разнообразието е новата реалност   4 пакета за сигурност, които защитават всичките ви устройства (Част 3)   Подгответе бизнеса си за цифрово бедствие (Част 1)   Социалният смарт часовник: Преждевременна идея

Социалният смарт часовник: Преждевременна идея

Забравете за Facebook телефон. Facebook се нуждае от часовник. Както и Google и Twitter.

Китката е страхотно място за събиране на информация – особено в реално време, непрекъсното променящата се информация, която ви интересува.

За съжаление ръчният часовник изпадна в немилост с възхода на смарт телефоните.

„Смарт часовниците” съществуват, но те са създадени за пазарен провал. Проблемът е, че тези часовници се фокусират върху желанията на малцинство от хора, отколкото върху манията на множеството за социални мрежи.

Възход и падение на ръчния часовник

Ръчните часовници за мъже идват на мода през годините след Първата световна война. Войниците и моряците в тази война преминали от джобни часовници към часовници за китката за по-голямо удобство по време на битка.

Китката била добро място за пазене на важна и променяща се информация. Тя давала на войниците и моряците незабавна информация без да им се налага да ровят в джоба си всеки път, когато им трябвало да знаят колко точно е часът.

Някои завръщащи се военни продължили да ги носят и след войната. В началото на 20-те години на 20 век, джобните часовници станали устройство за „скучните”, а ръчните часовници станали ”модата” за „мъжкарите”.

Скоро ръчните часовници станали популярни сред мъжете и жените и в крайна сметка, благодарение на Мики Маус, дори и сред децата.

До 40-те и 50-те и до 90-те, станало непрофесионално и неподходящо да не носиш часовник. Ръчните часовници символизирали отговорност, професионализъм и продуктивност.

Но когато всеки започна да носи смарт телефон през последните няколко години, младите хора така и не придобиха навика да носят часовници. И много хора, които носеха един през целия си съзнателен живот, спряха да го правят.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg