PogoPlug Biz : Споделяне на файлове и достъп от разстояние   Топ 10 на най-често използваните мрежови термини   Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?
(част 1)
  Как да продължим развитието си като ИТ Мениджър

Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?
(част 1)

Как да направим добър стратегически план за ИТ бизнеса

Притежаването на стратегически план е жизнено важно за всяка успешна организация. Главният информационен служител и ИТ отдела са движещият механизъм зад дейностите, осъществявани в компанията. Въпреки, че главният изпълнителен директор ръководи стратегическия план, главният информационен служител е създател на стратегията, както и водещ фактор за реализирането на плана.

В днешните времена на преход, технологиите водят бизнес трансформационните процеси по начини, които никога не са били в миналото -  начини, които са по-бързи и по-динамични от всичко, което сме виждали преди. Технологиите могат да предоставят възможности, които повечето директори просто никога не са обмисляли, защото не са знаели, че са възможни. Ето защо активния принос от главния информационен служител е все по-важен. Той знае какво е възможно от технологична гледна точка.  Обикновено, веднъж щом главните директори определят петте си най-големи приоритети, те търсят най-рентабилния начин за изпълнението им.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg