60 варианта за замяна на софтуер за съхранение (Част 1)   Как да правите пари с OpenStack   Защо iPad Mini ще се продава десет пъти повече от Surface   Подгответе бизнеса си за цифрово бедствие (Част 2)

60 варианта за замяна на софтуер за съхранение (Част 1)

Намерете страхотни варианти за бекъп, NAS, RAID, и друг софтуер, свързан с пространство за съхранение.

Според IDC, количеството цифрови данни във вселената се удвоява на всеки две години. Те твърдят, че през 2011 година светът е генерирал 1.8 зетабайта (1.8 трилиона гигабайта) информация. Изследователската компания освен това посочва, че корпорациите съхраняват 80 процента от тези данните в някакъв момент от съществуването им.

Проблемът: докато количеството необходим капацитет за съхранение се увеличава изключително бързо, бюджетите на компаниите не растат със същия темп.

В резултат на това компаниите непрекъснато търсят решения с отворен код, които да им помогнат да управляват огромните им складове за данните докато същевременно запазят разходите си ниски. А общността на отворения код също има много свързани със съхранението проекти, които могат да помогнат на малкия бизнес и потребителите по отношение на техните нужди от пространство за съхранение.

Тук ви предлагаме обновен списък със софтуер с отворен код, който може да замени платените решения за съхранение. Събираме заедно проекти за съхранение за индивидуални потребители и компании от всякакви размери.

Тук ще откриете софтуер, който можете да използвате със стандартен хардуер, за да създадете свое собствено устройство за съхранение, средства, които да помогнат да увеличите наличния ви капацитет за съхранение, както и много други инструменти, които да ви помогнат да управлявате съхранената информация.

Бекъп

1. Amanda

Заменя Symantec NetBackupNovaBackupBarracuda Backup Service

Съкратено от „Advanced Maryland Automatic Network Disk Archiver”, Amanda е инструмент, който може да прави бекъп на данни от много голям брой станции, свързани с LAN. Към момента, Zmanda поддържа развитието на Amanda и предлага свързани продукти в „облака”. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

2. Areca Backup

Заменя Norton GhostMcAfee Online BackupNovaBackup

Подходящ за малък бизнес или индивидуални потребители, Areca прави бекъп на индивидуални станции. Лесното инсталиране и разнообразието правят това решение за бекъп с отворен код популярно, а и поддържа някои усъвършенствани функции за бекъп, включително delta бекъп. Операционна система: Windows, Linux.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg