60 варианта за замяна на софтуер за съхранение (Част 1)   Как да правите пари с OpenStack   Защо iPad Mini ще се продава десет пъти повече от Surface   Подгответе бизнеса си за цифрово бедствие (Част 2)

Защо iPad Mini ще се продава десет пъти повече от Surface

Преди пускането на пазара, новият таблет на Microsoft изглежда добре. Но не достатъчно добре, за да се конкурира с убийствения таблет на Apple.

Сферата на джаджите очаква с нетърпение два тач таблета: един от Microsoft и друг от Apple.

Първоначално тези два продукта изглеждат идентични. Всъщност, обаче, те се различават един от друг в почти всички важни аспекти.

Някои фенове на Microsoft заявяват, че най-после от Microsoft влизат в играта и могат да започнат да отнемат от Apple доминиращото място в пазара на таблети.

За съжаление това няма да се случи много скоро.

Докато таблетът Surface с Windows RT на Microsoft може да стане успешен, предполагаме, че единичните продажби на iPad Mini ще бъдат поне десет пъти по-високи през първите шест месеца след излизането му на пазара (като не включваме други модели на iPad – а само Mini), отколкото продажбите на Surface на Microsoft с Windows RT през първите шест месеца.

Ето защо.

Цена

Най-евтиният Microsoft Surface с Windows RT ще е на цена като най-евтиния настоящ iPad: за 499 щ.д. ще получите 32GB вътрешна памет и няма да имате покритие с клавиатура.

Ако искате покритието с клавиатура, то това ще ви струва още 100 щ.д., а с покритието и двойно пространство за съхранение, още 200 щ.д.

Когато разглеждате материали, компоненти, производствени разходи и други фактори, това формиране на цени е много агресивно според гледната точка на Microsoft. Той има двуядрен Tegra 3 CPU и 2GB RAM, две камери, два микрофона, стандартен USB порт, слот за microSDXC карта, изход за HD видео, Bluetooth 4.0 и WiFi.

Докато от Apple правят големи печалби при всеки iPad, от Microsoft може да са без печалба при таблетите Surface в краткосрочен план – а може дори и да загубят пари.

По тази причина това е агресивна цена, когато вземете под внимание цените на нещата, от които е направен. За съжаление потребителите не мислят за това. Те гледат пейзажа на таблети в момента и виждат предимно по-евтини таблети с Android, и доста по-добри и известни и поддържани iPad на същата цена.

Малкият нов iPad ще е на половината от цената. Да, те не са сравними като устройства. Но са сравними като подаръци – хората могат да обмислят да купят единия или другия за близки. И при цена от 250 щ.д. iPad Mini е в идеалната зона за подарък.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg