PogoPlug Biz : Споделяне на файлове и достъп от разстояние   Топ 10 на най-често използваните мрежови термини   Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?
(част 1)
  Как да продължим развитието си като ИТ Мениджър

Топ 10 на най-често използваните мрежови термини

Топ 10 на мрежовите термини

Хората от малкия бизнес нямат нужда да знаят всички технически термини, които достигат до ушите им. От друга страна е полезно да бъдете запознати с основите на мрежовите системи. Това може да помогне за подобряването на производителността, надеждността и сигурността на Вашите бизнес мрежи.

1. DNS

Domain Name System (DNS) отговаря за определянето на съответния IP адрес, когато напишете име на уебсайт като www.techwork.bg в браузъра. DNS услугата обикновено се предоставя от интернет доставчиците и често може да бъде източник на проблеми с разглеждането на уебсайта и периодични проблеми със свързването към сайта.

Доставчиците на безплатна или евтина алтернатива на DNS като ClearCloud, Google Public DNS или OpenDNS могат да предоставят по-бърз и по-надежден достъп до уебсайта, защита срещу зловреден софтуер, както и подобрени функции като филтриране на Уеб съдържанието и водене на отчет на активността.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg