Състоянието на сексизма във FOSS (Част 1)   60 варианта за замяна на софтуер за съхранение (Част 2)   Mozilla си партнира с Facebook за Social API   Защо от Microsoft трябва да копират Apple (по десет начина)

60 варианта за замяна на софтуер за съхранение (Част 2)

31. ZFS

Заменя хардуер от EMCIPDATANetgear

Първоначално разработена от Sun, тази система за файлове поддържа много високи възможности за съхранение и предлага функции като проверка за грешки, RAID способности и дупликиране на данни. Инкорпориран е в много други проекти с отворен код, включително в FreeNAS и NAS4Free.Операционна система: Solaris, OpenSolaris, Linux, OS X, FreeBSD.

Файлови мениджъри

32. Explorer++

Заменя Windows Explorer

Explorer++ увеличава възможностите на стандартния Windows Explorer с таб браузване, подобрен интерфейс, преки пътища през клавиатурата, сливане на файлове, разделяне на файлове и възможности за регулиране. Като стандартния Windows Explorer, той предлага функция drag-and-drop. Операционна система: Windows.

33. muCommander

Заменя Windows Explorer, xplorer

Базиран на Java muCommander предлага двукамерен интерфейс за мениджмънт с малък размер. Той позволява на потребителите да модифицират архивирани файлове в движение и поддържа множествени протоколи за трансфер на файлове. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

34. Nautilus

Заменя Windows Explorer, xplorer

Nautilus, файловият мениджър за работната среда на Gnome, се предлага за повечето Linux дистрибуции. Интуитивният интерфейс създава познато усещане за всеки, който някога е използвал файлов мениджър. Операционна система: Linux.

35. PCManFM

Заменя Windows Explorer, xplorer

Стандартният файлов мениджър за LXDE, PCManFM освен това поддържа други работни среди с Linux. Характеристиките му включват поддръжка за drag-and-drop, преглед на икони, прозорци с табове и поддръжка за кошче. Операционна система: Linux.

36. QTTabBar

Заменя Windows Explorer

Подобен на Explorer++, този много популярен проект с отворен код разширява функционалността на Windows Explorer с табове и други подобрения на интерфейса. Планира се поддръжка за Windows 8. Операционна система: Windows.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg