Избор на настолен компютър: Mate срещу Xfce   Състоянието на сексизма във FOSS (Част 2)   Ураганът Санди приземява „Облака”   Защо продуктите на Apple ще спрат да падат

Защо продуктите на Apple ще спрат да падат

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук направи някои смени и промени компанията.

И така, старият Apple е мъртъв, да живее новият Apple. Вероятно ще забележим огромни промени в продуктите на Apple до следващото лято.

Apple трябваше да пресъздаде продуктите си, за да коригира поредица от провали.

Причината за нуждата от трансформация е, че Apple произвежда малък набор от продукти в сравнение с по-диверсифицираната конкуренция като Google или Samsung.

Ако, да кажем, iPhone претърпи неуспех на пазара, бизнесът на Apple ще бъде сериозно застрашен. Ако, от друга страна, Galaxy S III се провали, нито Samsung, нито Google биха били значително засегнати.

Google получава по-голяма част от печалбите си от онлайн реклама, а Samsung е диверсифициран в невероятно разнообразие от продукти, които включват хладилници, оръжия, изграждане на нефтени рафинерии, кораби и какво ли още не. Освен това Samsung продава още дузина други телефони.

Но Apple не може да си позволи една единствен грешка по отношение на мобилните си продукти – цялата компания зависи от успеха на iPhone и iPad.

И никоя друга компания в индустрията не поставя толкова голям контрол по отношение посоката на развитие на продукта и дизайна в ръцете на толкова малък брой директори.

Връзката между хората и продуктите е толкова близка, че единственият начин фундаментално да се променят тези продукти, е да се сменят хората на върха.

Погледнете вече всеизвестният дизайн на iPhone, например. Всяко необикновено нещо относно хардуера на този телефон – плоската предна и задна част, кръглите бутони, бутона Home, двата цвята, металната рамка, която функционира и като антена – всички те нямат много общо с корпоративната култура като такава, или с предпочитанията на потребителите, които гласуват с парите си. iPhone е iPhone основно заради характерите и предпочитанията на двама човека: Стийв Джобс и Джонатан Айв.

Да, много други служители са имали огромен принос. Но ако някой от тези двама мъже не участваше, iPhone щеше да е напълно различен продукт.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg