Топ 50 приложения за iPhone 5   Пет капана при частния „облак”, които да избягвате   Gartner: Бизнесът ще купи 53 милиона таблета през 2016 година   Експериментът vs. традицията: бъдещето на иновациите на работната среда Linux

Gartner: Бизнесът ще купи 53 милиона таблета през 2016 година

Таблетите ще се превърнат в обичайна гледка на работното място в близкото бъдеще и ще имат голямо влияние върху MDM стратегиите.

Закупуването на таблети от корпорациите вероятно ще се увеличи през следващите няколко години, според нова прогноза от Gartner.

Изследователската компания твърди, че бизнесът по света ще закупи до 53 милиона таблета през 2016 година, повече от три пъти количеството, което с очаква да закупи през тази година (13 милиона). Описвайки консумеризацията на тенденцията в ИТ като „несломима сила”, от Gartner изчисляват, че продажбите на смарт телефони и таблети ще достигнат 821 единици до края на тази година и ще наближат прага от повече от 1 милиард единици през 2013 година.

„През 2016 година две трети от мобилната работна ръка ще притежава смарт телефон, а 40 процента от работната ръка ще бъде мобилна”, заявява вицепрезидента по изследвания на Gartner Каролина Миланеси в изявление.

BYOD Предизвикателствата пред концепцията донеси мобилното си устройство на работа чакат

Смарт телефоните и таблетите ще представляват 70 процента от всички мобилни устройства, които ще бъдат продадени през тази година, добавят от Gartner. Такова бързо приемане на мобилно устройство добавя важен момент към феномена донеси обилното си устройство на работа, което се разпростира в сектора на ИТ, казва още Миланеси.

Плюс това, това носи добри новини за доставчиците на решения за управление на мобилни устройства (MDM).

„За по-голяма част от бизнеса, смарт телефоните и таблетите няма напълно да заменят персоналния компютър, но всеобхватността на смарт телефоните и увеличаващата се популярност на таблетите променят начина, по който бизнеса гледа на стратегиите си за устройствата и на начина, по който потребителите приемат устройствата”, казва Миланеси.

Изгряващият Android

Докато iPhone е лидер в консумеризацията на тенденциите в ИТ сектора, устройства работещи с операционната система поставят голямо предизвикателство пред лидера на пазара Apple. Изследователската организация IDC разкри миналата седмица, че Андроид представлява до 75 процента от пратките на смарт телефони през третото тримесечие на 2012 година.

Gartner предричат, че „56 процента от закупените от бизнеса смарт телефони в Северна Америка и Европа през 2016 година ще бъдат с Android”, увеличение с 34 процента спрямо изчисленията за тази година. „Днес широкото разнообразие от марки и цени, които предлага екосистемата на Android печели сред потребителите. Докато Apple продължава да определя ритъма на движение на пазара, Google бързо се превърна в нейн конкурент”, казва Миланеси.

И големият залог от страна на Microsoft за Windows 8 ще се отплати що се отнася до бизнес клиентите. Gartner очаква таблетите с Windows 8 да настигне iPad на Apple и устройствата с Android, но до 2016 година, таблетите и конвертиращите се устройства задвижвани от интерфейса с докосване на софтуерния гигант ще представляват 39 процента от бизнес пазара през 2016.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg