Защо разработчиците мразят тийм билдинг   NetApp и Citrix в партньорство за сигурно корпоративно споделяне на файлове   EMC предоставя поддръжката за синхронизиране на мобилния облак на Syncplicity с Documentum   Глупави ли са умните очила?

NetApp и Citrix в партньорство за сигурно корпоративно споделяне на файлове

Компаниите си партнират, за да спасят администраторите за съхранение, които са затънали в кошмара наречен „донеси мобилното си устройство на работа.

Citrix и NetApp обявиха днес съвместно решение, което е насочен към премахване на притеснения относно достъп до файлове и сигурност, пред които се изправят отделите по ИТ, бомбардирани от тенденцията „донеси мобилното си устройство на работа”.

Наречено NetApp Storage за Citrix ShareFile със StorageZones, предложението комбинира корпоративните системи за съхранение на NetApp с платформата за споделяне на файлове на място и чрез облака. Резултатът, според Джеси Липсън, вицепрезидент и генерален мениджър на Citrix Data Sharing, е продукт, който препраща сигурния достъп до файлове към мобилната работна сила, използвайки съществуващи възможности за съхранение.

„StorageZone Connectors позволява на корпорациите да боравят с данни в съществуващи мрежови споделяния и да го правят достъпен за сигурен мобилен достъп от служителите. Партньорството с NetApp ускорява тази стратегия и прави дори по-лесно за корпорациите да прилагат ShareFile с StorageZones“ казва Липсън в съобщение от компанията.

Партньорството предоставя Citrix ShareFile на NetApp FAS и V-Series системи за съхранение, които работят с операционната система за съхранение на компанията Data ONTAP, комбинирайки възможностите за достъп до файлове през мобилни устройства с характеристиките за управление и ефективност на NetApp. Въпреки че ShareFile също предлага управляван от Citrix компонент за съхранение в облака, компаниите залагат на ползите от работата на място.

„Това позволява на клиентите, които съхраняват данните си на място да използват софтуера на NetApp Data ONTAP за достъп до данни, представяне и капацитет, да намалят отпечатъка от центъра за данни и да управляват тясно разходите” заявяват от компанията.

Като работещите прекарват повече време далеч от компютрите – от части заради мощната популярност на смарт телефоните и таблетите – сигурното корпоративно споделяне и синхронизиране на файлове се появяват като големи приоритети за отделите по ИТ на корпорациите. Междувременно мениджърите технологии са заседнали между промотирането на мобилното сътрудничество и ограничаването на използването на евтини потребителски услуги за съхранение в облака, които биха могли потенциално да застрашат чувствителни корпоративни данни.

Новото сътрудничество адресира тези притеснения, казва Патрик Роджърс, вицепрезидент Решения и Интегриране за NetApp.

„Нашите съвместни корпоративни потребители искат да имат сигурен достъп и да споделят данни независимо от местоположението. С това съобщение компаниите могат да се възползват от мобилността и сътрудничеството докато в същото време разполагат с корпоративна сигурност и контрол върху данните си” казва още Роджърс.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg