64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част 2)   Таблетът Surface 8 Pro на Microsoft пристига през януари на цена от 899 щ.д.   Следващата стъпка на GNOME   VMware стартира Pivotal Initiative

64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част 2)

18. AllJoyn

AllJoyn позволява на разработчиците да създават приложения с базирани на близост комуникации – устройство към устройство, за различни операционни системи. Компанията зад проекта в момента организира състезание, за което планират да даде 170,000 долара под формата на пари в брой и награди за страхотни приложения, създадени с рамката на AllJoyn. Операционна система: Windows, OS X, iOS, Android.

19. Moai

Описвайки се като „мобилна платформа за професионални разработчици на игри”, Moai предлага SDK за разработване на игри и услуги базирани на облака като бордове с лидери, постижения и т.н. В допълнение към безплатната версия с отворен код, той се предлага и с набор от платени версии, с цени определяни в зависимост от използването. Операционна система: Windows, OS X, iOS, Android, Chrome.

20. QuickConnectFamily Hybrid

Хвалейки се, че може да ускори разработването на мобилни технологии до десет пъти, това приложение твърди, че е „първата цялостна рамка за разработване на JavaScript, CSS, и HTML за инсталируеми, готови за магазини с приложения програми.” Изключително модолираща се е и включва вградена библиотека за бази данни SQLite. Операционна система: Windows, Linux, OS X, iOS, Android.

Синхронизиране на устройства

21. Funambol

Софтуерът с отворен код Funambol е решение за клиентски сървър за синхронизиране на контакти, календари, задачи и бележки. Компанията предлага платени, базирани на облака решения за мобилни оператори и за лична употреба. Операционна система: Android, iOS, Windows Mobile, Symbian.

Мобилно управление за корпорации

22. OpenMobster

OpenMobster предлага мобилна услуга с отворен код за корпорации и включва възможности като синхронизиране, разработване на хибридни инструменти за разработване на хибридни приложения с HTML5 (базирани на PhoneGap) и съобщения. Предлагат се платени консултации и интеграция. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

23. Knappsack

Тази платформа за управление на мобилни приложения предлага инструменти за сигурно качване, управление и споделяне на приложения сред група от потребители. Версията с отворен код е безплатна, а компанията предлага безплатни и платени хоствани услуги. Операционна система: Windows, Linux, OS X, iOS, Android.

24. ForgeRock

ForgeRock предлага платформа за управление на мобилна идентичност за корпорации. Инструментите са налице и срещу заплащане, което добавя поддръжка в реално време и достъп в реално време до апдейти за софтуера. Операционна система: Linux.

M-търговия

25. MobileCartly

Тази мобилна пазарска количка с отворен код се хвали с интеграция с PayPal, усъвършенствани функции за управление, статистика в реално време и „не изисква умения за програмиране”. Предлага се като добавка за WordPress. Операционна система: независима.

Мобилен рекламен сървър

26. mAdserve

Самообявилият се за „за най-мощния рекламен сървър с отворен код”, mAdserve предлага инструменти за управление на рекламни кампании в 30 различни рекламни мрежи. Предлагат се платени услуги. Операционна система: Windows, Linux, OS X, iOS, Android.

Управление на мобилни приложения

27. QuincyKit

Този полезен комплект събира и доставя информация за забивания и обратна връзка от потребителите за мобилните ви приложения. Предлага се и като хоствана услуга от HockeyApp. Операционна система: OS X, iOS.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg