64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част 2)   Таблетът Surface 8 Pro на Microsoft пристига през януари на цена от 899 щ.д.   Следващата стъпка на GNOME   VMware стартира Pivotal Initiative

Таблетът Surface 8 Pro на Microsoft пристига през януари на цена от 899 щ.д.

Microsoft има много нови неща при предложенията си в областта на таблетите.

Следващият таблет на Microsoft, Surface с Windows 8 Pro, ще се появи на пазара в началото на 2013 година с начална цена от 899 щ.д., сериозна и подобрена версия в сравнение с версията с Windows RT, която бе пусната в продажба през октомври за 499 щ.д.

Очевидно надявайки се да яхне вълната на „донеси мобилното си устройство на работа” и да навлезе в пазара на бизнес таблетите, Microsoft са екипирали Surface Pro с процесор x86 от Intel и с операционната си система работеща с докосване Windows 8 (не-RT). Софтуерният гигант превърнал се в производител на хардуер се възползва от тази възможност и въпреки апетита му за таблети през последните години, все още не може да се отърси от пристрастяването си към десктоп приложения.

„Surface с Windows 8 Pro ще пуска настоящите ви приложения за Windows 7 – в пълен компютър И таблет,“ пише Панос Пани, Главен мениджър на Microsoft Surface, в блог пост на компанията.

През януари Surface Pro ще бъде пуснат в продажба за 899 долара за версията с 64 GB. Моделът със 128 GB ще струва 999. Той носи някои от последните отличителни характеристики на RT версията, включително VaporMg обвивка и поддръжка за покритията клавиатура на компанията. WiFi свързаност се предлага от същата 2×2 MIMO антена.

Различен Surface

Процесор Intel Core i5 задвижва Surface Pro. За разлика от базирания на ARM процесор в Surface RT, чипът x86 ще позволи на модела Pro да пуска софтуер разработен за Windows 7.

Други разлики включват USB 3.0 порт с пълни размери (за разлика от USB 2.0 за Surface RT) и Mini DisplayPort, който може да трансформира екрана до 2560 x 1440 (за разлика от HDMI). Вграденият 10.6-инча 16:9 екран с тачскрийн получава подобрение в резолюцията, от 1366 x 768 пиксела до 1920 x 1080 за пълно HD. Ще се предлага и с писалка и Palm Block, усещаща дланта технология, която приема базирано на химикалка въвеждане, а пренебрегва случайните въвеждания, причинени от случайно поставяне на ръка върху екрана.

Използването на микро архитектурата на Intel води до по-дебел таблет. Surface Pro е 13.5 мм дебела версия срещу профила от 9.39 мм на Surface RT. По-тежък, като тежи малко повече от 4 кг в сравнение с 2 кг за Surface RT.

Но това не са единствените компромиси, които компанията трябва да прави, за да предостави полезен за бизнеса х86 таблет.

Половината живот на батерията, без Office

Туит изпратен от екипа на Surface разкрива, че Surface Pro „ще има приблизително половината живот на батерията на Surface RT.“

Собствениците на Surface RT могат да очакват да получат около 9 часа използване с едно зареждане. Очакващите Surface Pro могат да очакват 4.5 часа между зарежданията, по-малко от някои ултрабуци с Windows 8 и конвертиращи се таблети от производители на компютри като Dell.

Surface Pro няма и пакет с офис приложения, което означава, че бизнесът ще трябва да плати и отделен лиценз за софтуера на Microsoft. Към момента Surface RT се предлага с Microsoft Office Home и Student 2013 RT Preview, който включва подходящи за тач версии на Word, PowerPoint, Excel и OneNote.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg