64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част 3)   Успяват ли ИТ да оправдаят бизнес очакванията?   Топ Linux Тенденции 2012-2013   Проучване: Бекапът за приложенията в облака изостават от бързо развиващия си SaaS пазар

64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част 3)

Мобилен групов софтуер

36. Zarafa

Самопровъзгласилата се за „най-добрия софтуер с отворен код за имейл и сътрудничество,“ Zarafa е алтернатива на Microsoft Exchange, която се синхронизира с мобилни устройства. В допълнение тя има приставка за управление на мобилно устройство, която включва възможности за изтриване от разстояние. Предлага се платена поддръжка. Операционна система: Linux.

37. K-9

Базиран на оригиналния Android имейл клиент, K-9 е създаден да „направи лесно смилането на големи обеми от имейли.“ Ключови характеристики включват IMAP поддръжка, съхранение на приложения, BCC до подателя, подписи, отбелязване на съобщения, множество потребители и други. Операционна система: Android.

38. EGroupware

Този групов софтуер с отворен код предлага уеб базиран календар, поща, управление на проекти и основен CRM, който може да бъде синхронизиран с повечето мобилни устройства чрез ActiveSync. Можете да използвате безплатната базирана в облака версия. Операционна система: независима операционна система.

39. Zimbra

Една от най-популярните алтернативи на Microsoft Exchange с отворен код, мобилните способности на Zimbra включват групов достъп чрез мобилната мрежа, възможности за синхронизиране чрез ActiveSync, мобилна администрация и сигурност, както и поддръжка за iOS и BlackBerry. Операционна система: независима операционна система.

40. Group-Office

Друг групов уеб базиран софтуер с отворен код, Group-Office може да се синхронизира с мобилни устройства с Android, iOS, BlackBerry и повечето други мобилни операционни системи. Платена поддръжка също се предлага. Операционна система: независима.

41. Simple Groupware

Този проект има стандартен подход към груповия софтуер, позволявайки лесно синхронизиране със смарт телефони и таблети, както и съвместимост с Microsoft Outlook. Разработчиците на проекта твърдят, че можете да използвате Simple Groupware и е активен за по-малко от десет минути. Операционна система: Windows, Linux.

Мобилен ERP

42. ERP5

Пълно ERP решение, което предлага темплети, които позволяват на работниците да имат достъп до пакета от мобилни устройства. Освен версията с отворен код, софтуерът се предлага и в платена версия. Операционна система: Linux.

43. mBravo

Уеб базираният OpenBravo ERP може да е достъпен от всеки браузър – включително от тези на модерни смарт телефони и таблети. Проектът освен това има библиотека, която включва мобилния клиент mBravo. В допълнение на безплатната версия се предлага и платена поддръжка. Операционна система: Android.

44. Open ERP

Комбинация от ERP и CRM, Open ERP предлага модули за счетоводство, продажби, управление на складове, покупки и много други. Синхронизира се с iOS и Android и се предлагат платена и корпоративна версия. Операционна система: Windows, Linux.

45. opentaps

Този самопровъзгласил се за „най-напредналото Open Source ERP + CRM решение“ предлага модули по избор, които добавят мобилни функции. Предлага се платена версия, но проектът предлага прекофигурирани картини за използване на Amazon Web Services. Операционна система: Windows, Linux.

Мобилен трансфер на файлове

46. Connectbot

Трябва да прехвърлите файлове към устройство с Android? Този SSH клиенти ще позволи да преместите файловете сигурно. Операционна система: Android.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg