64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част 3)   Успяват ли ИТ да оправдаят бизнес очакванията?   Топ Linux Тенденции 2012-2013   Проучване: Бекапът за приложенията в облака изостават от бързо развиващия си SaaS пазар

Проучване: Бекапът за приложенията в облака изостават от бързо развиващия си SaaS пазар

Ново проучване от Asigra и TechValidate показва, че докато бизнесът приема приложения в облака с невероятна скорост, бекапът изостава.

Не е тайна, че пазарът на софтуера като услуга (SaaS) се разраства бързо, но какво означава това за защитата на данните в облака?

Специалистът в бекап за облака Asigra нае TechValidate да проучи какъв вид бизнес данни се съхраняват в облака и как корпорациите ги предпазват. Резултатите от проучването, докато са окуражителни за доставчиците на услуги в облака, показват предизвикателствата, пред които се изправят мениджърите ИТ при прилагането към облака на стратегиите им за бекап.

Asigra и TechValidate открили, че само 22 процента от участниците в проучването били включили SaaS данни в бекап инфраструктурите си. И имайки предвид нарастващата популярност на услугите в облака, те имат доста да наваксват.

Петдесет и пет процента от проучваните за изследването в момента използват Salesforce.com, а много не спират до там. Почти три четвърти от участниците (74 процента) заявяват, че очаквали да увеличат използването на други приложения в облака.

Това означава преосмисляне на това как де се подхожда към бекапа, според Трейси Станиланд, вицепрезидент Корпоративен маркетинг в Asigra. „Докато SaaS/приложенията в облака въведоха по-високи нива на опростеност и стойност за организациите, те също така промениха начина, по който ИТ професионалистите трябва да създадат своите среди за бекап”, заявява тя в изявление на компанията.

Вече има знаци, че ИТ мениджърите разбират посланието. Когато иде реч за приложения в облака, шейсет и осем процента търсят решения, които защитават както облака, така и приложенията на място. Скоростта и сигурност за корпорациите са били важни фактори за 52 процента.

Повечето организации не искат да се доверят напълно на облака. Само 10 процента заявили, че е достатъчен бекап само за приложения в облака.

ИТ отделите използват широко разнообразие от методи за бекап, поне сред тези, които имат някакво решение на разположение.

Шейсет и шест процента използва физическо устройство за съхранение от някакъв тип докато 41 процента използват виртуални машини за бекап.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg