Как да изградите частен облак: съвети от експертите   64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)   Защо не се нуждаете от мобилен портфейл   IBM: Бъдещето на ИТ са мирис, вкус, допир, звук и зрение

64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)

Продуктивност за мобилния офис

47. OI Notepad

Това приложение за водене на бележки позволява на потребителите да създават, редактират и споделят бележки с други потребители. То има и разширение, което позволява на потребителите да добавят и аудио към текста. Операционна система: Android.

48. Edhita

Edhita е обикновен текстов редактор предназначен само за iPad. Не притежава усъвършенствани текстобработващи функции или характеристиките, които бихте срещнали при добър редактор на кодове, но върши много добра работа при обработване на текстове. Операционна система: iPad.

49. OpenOffice Document Reader

Това полезно приложение ви позволява да преглеждате и четете OpenOffice и LibreOffice документи от устройства с Android. Не притежава възможности за редактиране, но поддържа таблици. Операционна система: Android.

50. NeoOffice Mobile

NeoOffice е версия на OpenOffice, оптимизирана за Mac. Тази версия ви позволява да имате достъп и да споделяте файлове на iPhone и iPad. Операционна система: OS X, iOS.

51. Android

Към момента най-популярната мобилна операционна система, Android на Google е проект с отворен код. Множество производители, включително Samsung, LG, HTC и Motorola, предлагат базирани на системата Android смарт телефони и таблети.

52. Firefox OS

Създадена от Mozilla, групата зад създаването на браузъра Firefox, операционната система Firefox обещава да предостави нови уеб стандарти и „безплатни мобилни платформи за надмогване на правилата и ограниченията на съществуващите платформи”. Операционната система все още не е качена върху нито едно устройство, но от Mozilla пуснаха емулатор, който позволява да опитате операционната система от уеб браузър.

53. Tizen

Ръководен от Linux Foundation, този проект има за цел да развие мобилна операционна система, която предимно разчита на технологията HTML5. В момента кодът е в начална фаза.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg