Как да изградите частен облак: съвети от експертите   64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)   Защо не се нуждаете от мобилен портфейл   IBM: Бъдещето на ИТ са мирис, вкус, допир, звук и зрение

64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)

Инструменти за мобилна сигурност

54. ASEF

Съкратено от „Android Security Evaluation Framework,“ ASEF анализира приложенията на Android от гледна точка на сигурността. Може да тества множество приложения едновременно, за да определи дали имат вируси или агресивен адуеър, или дали използват прекалено голямо количество интернет. Операционна система: Android.

55. The Guardian Project

Този проект е разработил множество фокусирани върху сигурността приложения за Android, включително Orbot (версия на Tor за сигурно мобилно уеб браузване), Orweb (усъвършенстван браузър, който поддържа прокси), Gibberbot (частна, сигурна система за съобщения), OscuraCam (частно, сигурно приложение за камера) и Ostel (криптирани телефонни обаждания). Операционна система: Android.

56. Csipsimple

Csipsimple предлага сигурни обаждания и SIP характеристики за устройства с Android. Функции за видео разговори се разработват в момента. Операционна система: Android.

57. Droidwall

Както можете да предположите от името, Droidwall е защитна стена за устройства с Android. Базиран е на IPtables и може да ви помогне да подобрите живота на батерията. Забележете, че това приложение изисква руут достъп. Операционна система: Android.

58. APG

APG (или Android Privacy Guard) е приложение на OpenGPG стандарта за криптиране за Android. Той е в процес на разработка, но вече позволява на потребителите да криптират, декриптират и подписват съобщения, както и да управляват ключове. Операционна система: Windows.

59. KeePassDroid7Pas (KeePass за Windows Phone 7), iKeePassKeePass for BlackBerry

Фаворит сред феновете на отворения код, KeePass е сейф за пароли, който позволява на всеки потребител да съхранява различни пароли за всеки уеб сайт или услуга, които използват, като помнят само една единствена главна парола. Вече се предлагат версии за всяка основа мобилна операционна система—както и за някои от по-малките такива. Можете да откриете пълен списък на мобилните версии на keepass.info/download. Операционна система: Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg