Как да изградите частен облак: съвети от експертите   64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)   Защо не се нуждаете от мобилен портфейл   IBM: Бъдещето на ИТ са мирис, вкус, допир, звук и зрение

64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)

Продуктивност за мобилния офис

47. OI Notepad

Това приложение за водене на бележки позволява на потребителите да създават, редактират и споделят бележки с други потребители. То има и разширение, което позволява на потребителите да добавят и аудио към текста. Операционна система: Android.

48. Edhita

Edhita е обикновен текстов редактор предназначен само за iPad. Не притежава усъвършенствани текстобработващи функции или характеристиките, които бихте срещнали при добър редактор на кодове, но върши много добра работа при обработване на текстове. Операционна система: iPad.

49. OpenOffice Document Reader

Това полезно приложение ви позволява да преглеждате и четете OpenOffice и LibreOffice документи от устройства с Android. Не притежава възможности за редактиране, но поддържа таблици. Операционна система: Android.

50. NeoOffice Mobile

NeoOffice е версия на OpenOffice, оптимизирана за Mac. Тази версия ви позволява да имате достъп и да споделяте файлове на iPhone и iPad. Операционна система: OS X, iOS.

51. Android

Към момента най-популярната мобилна операционна система, Android на Google е проект с отворен код. Множество производители, включително Samsung, LG, HTC и Motorola, предлагат базирани на системата Android смарт телефони и таблети.

52. Firefox OS

Създадена от Mozilla, групата зад създаването на браузъра Firefox, операционната система Firefox обещава да предостави нови уеб стандарти и „безплатни мобилни платформи за надмогване на правилата и ограниченията на съществуващите платформи”. Операционната система все още не е качена върху нито едно устройство, но от Mozilla пуснаха емулатор, който позволява да опитате операционната система от уеб браузър.

53. Tizen

Ръководен от Linux Foundation, този проект има за цел да развие мобилна операционна система, която предимно разчита на технологията HTML5. В момента кодът е в начална фаза.

Инструменти за мобилна сигурност

54. ASEF

Съкратено от „Android Security Evaluation Framework,“ ASEF анализира приложенията на Android от гледна точка на сигурността. Може да тества множество приложения едновременно, за да определи дали имат вируси или агресивен адуеър, или дали използват прекалено голямо количество интернет. Операционна система: Android.

55. The Guardian Project

Този проект е разработил множество фокусирани върху сигурността приложения за Android, включително Orbot (версия на Tor за сигурно мобилно уеб браузване), Orweb (усъвършенстван браузър, който поддържа прокси), Gibberbot (частна, сигурна система за съобщения), OscuraCam (частно, сигурно приложение за камера) и Ostel (криптирани телефонни обаждания). Операционна система: Android.

56. Csipsimple

Csipsimple предлага сигурни обаждания и SIP характеристики за устройства с Android. Функции за видео разговори се разработват в момента. Операционна система: Android.

57. Droidwall

Както можете да предположите от името, Droidwall е защитна стена за устройства с Android. Базиран е на IPtables и може да ви помогне да подобрите живота на батерията. Забележете, че това приложение изисква руут достъп. Операционна система: Android.

58. APG

APG (или Android Privacy Guard) е приложение на OpenGPG стандарта за криптиране за Android. Той е в процес на разработка, но вече позволява на потребителите да криптират, декриптират и подписват съобщения, както и да управляват ключове. Операционна система: Windows.

59. KeePassDroid7Pas (KeePass за Windows Phone 7), iKeePassKeePass for BlackBerry

Фаворит сред феновете на отворения код, KeePass е сейф за пароли, който позволява на всеки потребител да съхранява различни пароли за всеки уеб сайт или услуга, които използват, като помнят само една единствена главна парола. Вече се предлагат версии за всяка основа мобилна операционна система—както и за някои от по-малките такива. Можете да откриете пълен списък на мобилните версии на keepass.info/download. Операционна система: Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry.

60. Secrets for Android

Сходна на KeePass, Secrets for Android също съхранява всичките ви пароли в криптиран сейф за пароли с помощта на една основна парола. Въпреки това, това приложение ви позволява да съхранявате други „тайни” в криптирани бележки. Операционна система: Android.

Мобилно тестване

61. Akamai Mobitest

Искате да знаете колко бързо уеб сайтът ви ще се зареди на iPhone 4 в Кеймбридж, Масачузетс? Този инструмент за тестване ви позволява да проверявате работата на сайта ви на различни смарт телефони на различни локации. Може да го използвате безплатно от уеб сайта или да свалите отворения код и да го пуснете от собствения си сървър. Операционна система: независима ОС.

Мобилни функции

62. Barnacle

Barnacle ви позволява да използвате устройството си с Android като WiFi hotspot, за да можете да свържете компютъра си с интернет чрез безжичната си връзка. Това приложение изисква достъп до основата. Операционна система: Android.

63. Open Manager

Този проект предлага алтернатива на файлов мениджър за Android, който улеснява отрязването, копирането, прехвърлянето, триенето, преименуването и архивирането на файлове, както и инсталирането на приложения, които не са от Google Play. Предлага се във версии за смарт телефон и таблет. Операционна система: Android.

Достъп от разстояние

64. Android-VNC-Viewer

Този VNC клиент ви позволява да използвате устройството си с Android, за да се свързвате с VNC сървър. Позволява ви да разглеждате екрана на друга система от разстояние. Операционна система: Windows, Linux.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg