Как да изградите частен облак: съвети от експертите   64 инструмента с отворен код за сферата на мобилните технологии (Част IV)   Защо не се нуждаете от мобилен портфейл   IBM: Бъдещето на ИТ са мирис, вкус, допир, звук и зрение

Как да изградите частен облак: съвети от експертите

4. Борете се да отговорите на — или надминете  — представянето на предишната ви архитектура

Традиционно инструментите за наблюдение на представянето са прехвърлени към силози —профайлери на бази данни за DBA, базирани на агенти приложения за разработчици и NetFlow анализатори за мрежови екипи. Когато се появи проблем с представянето на дадено приложение, това наподобява старата история за петте слепи мъже, които се опитват да идентифицират слон въз основа на всяко индивидуално парче, което всеки един от тях докосва. Видимостта е фрагментирана и непълна, и следователно, целият проблем обикновено е погрешно разбран.

Practice Fusion, доставчик на уеб базираните медицински картони, искали да се отърват от силозния начин на решаване на проблемите, за да се възползват от цялостното представяне на приложението. „Имахме много решения, които осигуряваха информация относно отделни компоненти, но нищо, което да предлага цялостна, свързана картина,” заявява Джон Хлубоки, вицепрезидент технически операции в Practice Fusion. „Търсехме платформа, която би могла да ни даде цялостна картина и да доведе до по-голямо сътрудничество сред екипите.”

Practice Fusion в крайна сметка приели мрежово базирания мониторинг за представяне на приложенията (APM) от ExtraHop.

„Наскоро използвахме ExtraHop успешно да мигрираме част от уеб приложението ни от физическа към виртуална инфраструктура,” казва Хлубкой. Тази част от приложението е създадена за работи на специфична HP сървър платформа, а предходни опити за виртуализиране на работния процес не успяха, създавайки проблеми.“

ИТ екипът на Practice Fusion използвали системата ExtraHop да базират няколко ключови индикатора за представяне, включително време за отговор на приложението, а след това използвали паралелна виртуална инфраструктура, за да сравнят представянето. „Можехме да докажем, че представянето бе същото или малко по-добро при виртуалната инфраструктура. Тъй като HP достигаха края на живота си, щяхме да изхарчим до 75,000 щатски долара, закупувайки нов хардуер и потвърждаване на софтуера за новата платформа,” казва Хлубкой.

5. Разберете кой за какво ще плаща

Една често срещана грешка, която компаниите правят, когато прилагали своите частни облаци, е пренебрегването на плащания. Без система за отчитане на употребата, ИТ могат да донесат разходи, които трябва да излязат от бюджета на други отдели.

Важно е да имате инструменти за отчитане за облака, за да наблюдавате кой кои компютърни ресурси използва и да ги таксувате според употребата.

„Облаците правят много по-лесно от преди за потребителите да консумират ИТ ресурсите. Без отчитане, потребителите неизбежно ще консумират повече и ще хабят ресурси, тъй като няма стимул за друго. Точно както няма безплатен обяд, няма безплатни ИТ услуги,” казва Роб Клайд, Изпълнителен директор на Adaptive Computing.

В средата на облака, ИТ са изправени пред класическата трагедия на общия сценарий. Ако потребителите не бъдат държани отговорни за услугите, които потребяват, очакваната възвращаемост на инвестициите на частния ви облак ще се изпари много бързо.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg