10 неща, които трябва да знаете за Toshiba Portege R700   Може ли PCI-DSS 2.0 стандарта за сигурност да подобри облака?   Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?
(част втора)
  Технологични комикси

Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?
(част втора)

В брой 65 Ви представихме основните идеи за това ”Как да направим добър стратегически план за нашия ИТ бизнес?” Тук ви предлагаме останалата част от статия, целяща да Ви помогне да реализирате идеите си по-най добрия начин.Следват няколко допълнителни отличителни белези на динамичния стратегически план:

Разделете го на части. Запомнете, че дългите списъци рядко биват изпълнени. Затова е важно да разделите плана на основните му стратегически императиви. Ако имате повече от пет, значи имате прекалено много. Магическото число е три.

Защо да разделяме дългосрочен план на основни елементи? Защото искате всеки в организацията да знае основните елементи. Ако не ги знаят, няма да ги изпълнят. Ако хората трябва да ги търсят, те няма да го направят. Заради това, ако е разделен на кратки елементи, всичко това ще остане в тяхното съзнание много по-лесно.

Всеки ден, хората ще знаят какви са стратегическите императиви и е много по-вероятно да ги постигнат. Разделянето на плана на основни елементи е като ръководство, което води организацията ви към бъдещето.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg