Intel срещу ARM – борба за надмощие   SuperTalent въвежда USB 3.0 Virtual PC™   Старт в облаците – перспективата за бизнеса   7 Правни важни неща, които трябва да знаете за Cloud, SaaS и eDiscovery

Intel срещу ARM – борба за надмощие

Intel не е компания, която приема предизвикателствата с лека ръка и нейната способност да унищожава конкуренцията е добре документирана. Така че, когато съоснователят на ARM, Херман Хаузер използва интервю в Wall Street Journal , за да  предскаже смъртта на  микропроцесорите Intel , това естествено създава буря от въпроси.

Основата на това обявяване се върти около иновативния ARM бизнес план – както текущото господстващо положение на дружеството в областта на преносимите и вградени устройства, така и нежеланието на Intel да не изисква представянето му от старата школа с традиции и бизнес практики. И докато последните стратегии позволиха на Intel да изгради  монопол на пазара на PC процесорите, Хаузер вижда този бизнес модел като слабост в бъдеще и като възможност за ARM.

Хаузер вярва, че микропроцесорната промишленост се основава на вълни или периоди от време. В даден момент, определена технология взима връх и това позволява на определен тип компютри да постигне господстващо положение. Всичко това започна със създаването на първите компютри и продължи с Desktop ерата. Така че в момента, ние по-скоро се движим в период на notebook превъзходство, като според Хаузър, скоро и те ще бъдат динозаври, за сметка на по-тънки, по-портативни мобилни устройства като смартфони и таблети.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg