AMD анонсира „Bulldozer“   Ревю: EncryptStick Digital Privacy Manager   Защо главните директори трябва да преминат от капиталови разходи към оперативни разходи   Три стратегии за управление на финансови данни

AMD анонсира „Bulldozer“

AMD-Bulldozer

AMD наскоро обявиха предстоящата си 32-нанометрова процесорна структура и излиза, че няма да бъде просто поредният процесор. Дизайнът на Bulldozer представлява изцяло нова посока на развитие за AMD, преминавайки от старият формат на Phenom II към една по-ефективна модуларна структура.

AMD са избрали имена за трите версии на Bulldozer, наречени Zambezi (8-ядрен client), Valencia(8-ядрен сървър) и Interlagos (16-ядрен сървър). Bulldozer ще бъде представен тази година и официално пуснат в продажба през 2011.

AMD преминава към модулен дизайн

AMD са изградили най-новият си процесор около модулна структура, комбинираща две стандартни процесорни ядра в един модул. Това позволява споделянето на дадени ресурси между ядрата като по този начин не се получава същата претрупаност на информация, както в съществуващите процесори. Възможностите на Bulldozer са големи, въпреки по-малкият му размер, както и по-малкото потребление на енергия.

Всеки модул Bulldozer съдържа две целочислени обработващи ядра и една floating-point единица с два 128-битови конвейера, като последните могат да бъдат комбинирани в единичен 256-битов конвейер. Засега точният L2 кеш капацитет не е обявен, въпреки че се смята, че ще бъде около 2МБ за модул.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg