AMD анонсира „Bulldozer“   Ревю: EncryptStick Digital Privacy Manager   Защо главните директори трябва да преминат от капиталови разходи към оперативни разходи   Три стратегии за управление на финансови данни

Ревю: EncryptStick Digital Privacy Manager

Encrypt-Stick

Ако служителите ви пренасят важна фирмена информация чрез некриптирани лаптопи, преносими твърди дискове или USB флаш, вашата и тяхната работа може да се окаже в опасност. Изгубените или откраднати компютри и дискове с некриптирана информация може да доведе до голяма поразия.

Има много примери, които могат да ви накарат да се замислите – например, служител в Уелска клиника е изпратил некриптирана информация на 8,000 пациента от USB чрез имейл. В резултат сигурността на информацията е загубена. Друг пример – болничен служител изпуска USB флаш с некриптирана лична информация и медицински досиета на много пациенти с психиатрични заболявания на паркинг. За щастие носителя е намерен и върнат.

Настоявайки, че служителите трябва да криптират важните файлове не винаги е добър подход. Това неизбежно води до някои административни неудобства – например помненето и ръчното въвеждане на трудните пароли. ENC Security Systems предлага EncryptStick Digital Privacy Manager – безплатна версия с ограничен капацитет и за $39.99 с неограничен. Този продукт не елиминира административните разходи напълно, но прави процеса възможно най-безболезен като предлага несравнима сигурност.

За тези, които са свикнали с по-конвенционален софтуер, EncryptStick  може и да не бъде първият избор. Предлаганият продукт не е флаш памет с вградено криптиране. EncryptStick е софтуер, който превръща всеки USB носител на памет в лична система за сигурност и съхраняване на файлове в защитени „трезори“ (папки) на какъвто и да е носител, включително и на вграденият в компютъра ви твърд диск.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg