10-те сървърни акценти за 2010 г.   Десет начина социалните медии да променят Вашите продажби и CRM   2011 г. и задаващата се война за ИТ таланти   6 стъпки за изграждане на силна професионална мрежа

6 стъпки за изграждане на силна професионална мрежа

Когато се сещате за мрежата, най-вероятно мислите за операционните системи, защитните стени, както и откриването на заплахи. Освен за тях, Вие трябва да се сетите и за Вашата професионална мрежа от контакти, тъй като нейното добро управление има изключително голяма стойност. Всъщност, може би сте смятали, че на последната среща с бизнеса, на която сте присъствали е била пълна с хора, които търсят единствено продажби, а не трибуна за идеите си.
Изграждането и поддържането на добра професионална мрежа ви предлага много предимства, като например достъп до важна информация, която може да съществува извън традиционните източници и също толкова важни връзки към различни специалисти с умения извън вашите.

Получаването на необходимата информация е от ключово значение за получаване на предимство при почти всяко усилие. Интернет, разбира се, може да предостави полезна информация, ако знаете как правилно да го използвате. Но някоя от най-ценната информация за вас, вашата организация и клиенти може да дойде от някой, с който говорите редовно на чаша кафе.

Тук са представени шест относително лесни начини, които да ви помогнат да изградите и разширите сигурно професионална си мрежа от контакти:

1. Направете мрежата част от начина ви на живот – Помислете за това: Средната професионална работа е около 2080 часа на година, около 65% до 75% от това време е вероятно, прекарано в работа, активно упражняване на търговията ви за вашата фирма или вашите клиенти. Това оставя малко време за обучение и развитие, лично време, ваканция, почивка и лично време далеч от работа.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg