10-те сървърни акценти за 2010 г.   Десет начина социалните медии да променят Вашите продажби и CRM   2011 г. и задаващата се война за ИТ таланти   6 стъпки за изграждане на силна професионална мрежа

10-те сървърни акценти за 2010 г.

От придобиването на Oracle от Sun до новината, че Cisco пуска сървъри за SSD дискове, 2010 г. беше бурна година за сървърния хардуер. Тук са 10-те най-забележителни постижения за изминалата година.

1. Oracle пристигна в сървърния свят
Oracle купи „Sun“ през януари 2010 г. и след това поддържаха медийно мълчание за изключително дълъг период от време. Така че научаването, че Лари Елисън е платил за хардуера на Oracle OpenWorld е истинско облекчение за обществеността. Елисън е посветил цялата си мисъл на сървърите – на Oracle Exalogic Elastic Cloud, който е комбинация от софтуер, сървъри, съхранение и работа в мрежа, което действа като двигател за работа на Java и други бизнес приложения. Състои от 30 64-битови Intel мулти-ядрени процесори базирани сървъри, едно InfiniBand базирано I / O устройство (работи при 40 Gb / сек), 40 TB SAN на диск, 1 TB твърди дискове (SSD) и 3 TB памет.

„Този Exalogic Elastic Cloud е хардуер и софтуер, разработен, за да работи заедно – облак в кутия“, каза Елисън. „Това е най-бързата машина за изпълняване на Java приложения.“

2. Big Box уреди
Oracle Exadata 2, Oracle Exalogic, EMC Greenplum и още бяха произведени през 2010 г. – това е годината на големите приложения. Без съмнение има още.
„Видяхме, разпространението и връщането на пакетните решения като сървъри, съхранение, хардуер и софтуерен пакет нагоден към виртуализацията, бази данни и други функции“, казва Грег Шулц, анализатор в StorageIO Group.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg