IBM разкрива Петте иновации, които ще променят живота ни в следващите пет години   Първото Linux ядро на 2011 г. пристига

  Топ 10 особености за Cloud Computing   Какви средства да използваме за управление на облака

Какви средства да използваме за управление на облака

Странно е, но е факт,  че понякога действията в определена посока наистина водят до обратни реакции. В блога на сайта на EMA е разгледан облака от гледна точка на ускоряване управлението на услугата. Има много начини  за това, като не на последно място сред които е усилената експлоатация на отчетността, различните домейни, видимостта и контрола, както и необходимостта за ИТ да се приеме ясна позиция на ръководството по процесите на оптимизиране на услуги за бизнеса и по-широк набор от възможности.

В блога, облака е наречен „своенравен ускорител“. Облакът е такава комбинация от технологии и сам по себе си генерира такива (до голяма степен безполезни), че действителната стойност на това явление често се представя като един вид религиозен култ.
Тук ще се съсредоточим върху основните управленски технологии, за да  преминем от „само облак” на понятието EMA – отговорният облак. С намигване към ITIL v3, нека да разгледаме облак приемането като перспектива за цял живот:

Стратегия на услугите и дизайн на услугите

Стратегията на услугите изисква планиране и оптимизиране на услуги, базирани на бизнес стойности и въздействие. Облака прави този диалог по-важен от всякога, тъй като поставя толкова много нови възможности. Идеята да заобиколим ИТ напълно,  намира конкретни решения за клиентите на SaaS  решенията.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg