IBM разкрива Петте иновации, които ще променят живота ни в следващите пет години   Първото Linux ядро на 2011 г. пристига

  Топ 10 особености за Cloud Computing   Какви средства да използваме за управление на облака

Топ 10 особености за Cloud Computing

ИТ доставчиците изглежда  са единни в своите съобщения. В последно време те непрекъснато се обръщат към компаниите със следните думи: “ Присъединете се към облака, още сега“. Но трябва ли ИТ директорите да ги послушат? Тук Ви предлагаме десет предупреждения за облак услугите, които може да разгледате, преди да предприемете да преминете към „облака”.

1. Определете същността на облака- Наскоро IBM се подиграха с определенията за облака. Някои от обясненията за понятието „облак” например, са абсурдно сложни в сайта за информация Уикипедия. Всичко това е последвано от рекламата на потребителите, като се посочва, че е много по-просто това, което те искат техният облак да направи. Първата стъпка по отношение на облака е да разберете същността на понятието.
„В момента най-голямото предизвикателство в изчислителни облаци е  определението“, заяви Рич Мороу, облак архитект на Quicloud. “ 40% от вземащите решения в ИТ са объркани за названието, технологиите и ползите.“

2. Внимавайте за облак измами – В началото на хилядолетието, EMC лансира идеята за жизнен цикъл на информацията за управление (ILM). В рамките на само няколко седмици, голяма част от доставчиците на услуги пуснаха съобщения в пресата, че вече предлагат ILM. В много от случаите обаче, това бяха точно същите продукти, както и преди, но с ново описание.  Същото нещо се случва и с облака. Всичко, тези дни, се обозначава като виртуализация и облаци.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg