AMD анонсира „Bulldozer“   Ревю: EncryptStick Digital Privacy Manager   Защо главните директори трябва да преминат от капиталови разходи към оперативни разходи   Три стратегии за управление на финансови данни

Защо главните директори трябва да преминат от капиталови разходи към оперативни разходи

Защо главните директори трябва да преминат от капиталови разходи към оперативни разходи

В периода на икономическа криза, Финансовите директори се опитват да прехвърлят повечето разходи свързани с ИТ  бюджета от капиталови към оперативни разходи. Осъществяването на тази цел е много повече от счетоводна маневра – изисква фундаментална промяна в начина, по който ИТ се закупуват и финансират.

Тук ще ви представим защо финансовите директори опитват да наложат тази промяна и ще изтъкнем някои от предимствата за изпълнителните директори, които правят промяната. Но първо, малко предистория:

Финансовите директори управляват два отделни бюджета. Първият е за оперативните разходи – за неща, които наемате или купувате (като  услуги или поддръжка). Оперативните разходи са по-лесно контролируеми, тъй като обикновено се плащат месечно. Ако продажбите се увеличат или намалят, обикновено те могат да регулират тези разходи. Вторият е бюджета за капиталолви разходи, които обикновено са предназначени за купуването на големи неща, като сгради, сървъри и софтуер. Те обикновено нарастват на всеки няколко години и имат полезно използване повече от 12 месеца. Капиталовите разходи биват бюджетирани веднъж годишно и когато се направи инвестиция, вие сте ограничени от бюджета.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg