Cisco представя първия HD видео бизнес таблет   Ревю на харддиск: Seagate FreeAgent GoFlex 1.5TB   7 Горещи технологични тенденции за 2011 г.   IDC представи своя Топ 10 на технологичните прогнози за 2011 г.

IDC представи своя Топ 10 на технологичните прогнози за 2011 г.

По традиция, всяка Нова година започва с потоп от прогнози. Много от прогнозите за тази година са оптимистични, макар и предпазливи, след толкова дълъг период на криза.

Боб Паркър, вицепрезидент на изследвания за „Производство и Данни” на IDC, заяви, че докато бизнеса се възобнови напълно, той няма да е както обикновено, т.е. предприятията няма просто да продължат оттам, докъдето са стигнали преди кризата.

Много от предприятията подобряват своята производителност, което идва от виртуализацията, консолидирането на ERP и аутсорсинга. Всичко това трябва да породи стремеж да се преосмислят ИТ стратегиите. Предприятията се стремят да подобрят своите печалби чрез финансиране в социалните медии, управление на знанието, мобилността и изчислителните облаци. Интересното е, че въпреки че приемането на облака се увеличи, първият провал се предвижда да бъде на Buzzword „изчислителни облаци“.

Освен това, компаниите влагат усилия в три неща – социалните медии, управление на знанието, мобилността и облак приемането. „Това е еволюция, а не революция, а вие трябва да сте готови за нея“, казва Паркър. Увеличаването на производителността зависи от напредъка по тези направления, както и финансирането от виртуализация и консолидирането на това, което вече е направено. Също така, линиите между традиционните CIO и CTO роли ще стават все по-неясни, в резултат на тези развития на моделите, прогнозира той.

Според IDC, основните насоки към които ще се съсредоточат технологиите през 2011г. са няколко – облак услуги, мобилни устройства и приложения, широколентови услуги, социални мрежи и анализи. IDC прогнозира, че 80% от новите софтуерни предложения ще  бъдат налични като облак услуги и една трета от тях ще бъдат закупени като такива.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg